28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Emniyette "katalog evliliği yaptık" dedi mahkemede inkar etti

Emniyette "katalog evliliği yaptık" dedi mahkemede inkar etti - Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla dava açılan tutuklu karı koca, hapis cezasına çarptırıldı - Sanık Zeliha Ç: - "Emniyette belki evime giderim diye katalog evliliği yaptığımızı söylemiştim ama faydası olmadı"KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla dava açılan karı kocaya hapis cezası verildi.

28.03.2017 - 15:55

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar E.E, Cihat Yalçın Ç. ve eşi Zeliha Ç. ile avukatları katıldı.

E.E savunmasında, işçi emeklisi olduğunu, 2013'te parkta oturduğu sırada yanına gelen 3 kız öğrencinin ricası üzerine kiralık bir evin sahibini arayarak, evini öğrencilere kiralaması konusunda ikna ettiğini söyledi.

Öğrencileri de evin sahibini de önceden tanımadığını ileri süren E.E, "Öğrenciye ev vermiyorlar, bizim için arayıp konuşur musun?' dediler, ben de kabul ettim. Ev sahibi geldi konuştular, anlaştılar, 6. noterde de sözleşme imzaladılar. Ben yanlarında bulundum ama başka bir şeye karışmadım." dedi.

E.E, evinde bulunan Fetullah Gülen'e ait kasetleri de 1996 yılında dini hassasiyeti dolayısıyla aldığını ancak ambalajlarını dahi açıp dinlemediğini, Bank Asya'daki hesabının da banka kurulduğunda açtırdığını, emekli maaşını buradan aldığını anlattı.

Cihat Yalçın Ç. ise katalog evliliği yaptığı iddiasının doğru olmadığını, eşiyle severek evlendiklerini öne sürdü.

Kapatılmadan önce çalıştığı Zambak Dağıtım firması ile Melikşah Üniversitesine kendisini İŞKUR'un yönlendirdiğini savunan Cihat Yalçın Ç, "Düğün günü darbe girişimi oldu. Eşim tutuklandı. İşsiz kaldım. Asıl biz mağdur olduk. 6 aydır tutukluyum" ifadelerini kullandı.

Zeliha Ç. de gözaltındayken verdiği ifadede de düzeltme yapmak istediğini belirterek, "Emniyette, belki evime giderim diye katalog evliliği yaptığımızı söylemiştim ama faydası olmadı. Bunun dışında söylediklerim doğrudur. Bunlarla tek irtibatım öğrenci evlerinde kalmaktır. Öğrenciliğim bitince irtibatım son buldu. O dönemde de böyle bir terör örgütü yoktu. Darbe girişiminin yaşandığı günün sabahına kadar düğünümüzün olup olmayacağı belli değildi. Sıkıntılı bir süreç yaşadık." diye konuştu.

Mahkeme başkanının soruları üzerine, 2013-2016 arasında FETÖ'ye ait öğrenci evinde "ablalık" yaptığını anlatan Zeliha Ç, telefonuna ByLock yüklemediğini ve kullanmadığını ancak diğer örgüt üyeleriyle Kakao ve WeChat programları üzerinden haberleştiklerini kaydetti.

Zeliha Ç, telefonunda bulunan Fetullah Gülen'e ait sözler ile görüntülerin ise dua ve sohbet videoları olduğunu belirterek, "Evde 4-5 kişi yaşıyorduk. Masrafları çıktıktan sonra fazla gelen parayı üst ablalara veriyorduk. Ben ev sahibini ve E.E'yi tanımıyorum. Kira gibi işleri bölge ablaları ayarlıyordu." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Zeliha Ç'ye 7 yıl 6 ay, eşi Cihat Yalçın Ç'ye ye ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Zeliha Ç'nin tutukluluk halinin devamına, E.E'nin beraatine hükmeden mahkeme, Cihat Yalçın Ç'yi verilen ceza miktarı ve tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti.