28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

En çok kitap okuyan kareteciler ödüllendirildi

En çok kitap okuyan kareteciler ödüllendirildi İSTANBUL (AA) - Kağıthane Gençlik ve Spor Kulübü, ''Sporumu yapıyorum kitabımı okuyorum'' projesi kapsamında, yaz döneminde en çok kitap okuyarak özet çıkaran, 9 karete sporcusunu ödüllendirdi.

18.10.2017 - 23:01

Sadabad Nikah Salonu'nda gerçekleşen ödül töreninde, yaz döneminde en çok kitap okuyarak özet çıkaran ve okudukları kitaplardan sınava tabi tutularak dereceye giren karete yapan 9 sporcuya çeşitli ödüller verildi.

Yarışmada ''Genç'' kategorisinde Tuana Nisa Kızılay birinci, Beyzanur Yılmaz ikinci, Hicran Kocabaş üçüncü, ''Yıldız'' kategorisinde Dilara Kızılbayır birinci, Muhammed Hamza Zarif ikinci, Nehir Tunç üçüncü, ''Minik'' kategorisinde ise Yusuf Özdemir birinci, Yasemen Buse Aplak ikinci ve Meryem Hatice Şentürk üçüncü oldu. Kulüp, birincilere PC tablet seti, ikincilere fotoğraf makinası, üçüncülere ise kol saati hediye etti.

Kağıthane Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yüksel Aydoğan törende yaptığı konuşmada, gençliğe sporu sevdirmeyi, sporun yenileyici ve disipline edici gücünden faydalanarak sağlıklı, ahlaklı, güçlü, başarılı ve topluma faydalı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da amatör spor kulüplerine ve sporculara destek verdiklerini ifade ederek, ''Çocuklarımız derslerinde başarılıysa spordaki başarıları kalıcı ve uzun süreli olur. Proje kapsamında çocuklarımız hem sporunu yapıyor hem de kitabını okuyor. Bu projeyi gerçekleştirenlere çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

Türkiye Karete Federasyonu Başkanı Esad Delihasan ise karetenin çocuğun agresif yönlerini törpüleyen ve sosyalleşmesine katkı sağlayan önemli bir spor dalı olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından yarışmaya katılan 50 karete sporcusuna katılım belgesi takdim edilirken, Kağıthane Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Aydoğan, Belediye Başkanı Kılıç'a projeye verdikleri desteklerden dolayı plaket verdi.