25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

"Engelleri aş da gel" ses yarışması

"Engelleri aş da gel" ses yarışması - Siirt'te 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla engellilere yönelik "Engelleri aş da gel" ses yarışması düzenlendi - Belediye Başkan Vekili Taşkın: - "Allah bizleri insanlığı kaybetmekten, sapasağlamken ruhen ölmekten korusun"SİİRT (AA) - Siirt'te 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla engellilere yönelik "Engelleri aş da gel" ses yarışması düzenlendi.

5.12.2017 - 16:47

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışma, engelli Sabır Ekik'in şiir okumasıyla başladı.

Siirt Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki engelliler ile kent genelindeki özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören engellilerden yarışmaya katılan 12 kişi, bir yandan sevdikleri türküleri seslendirdi.

Jüri üyelerinin değerlendirme sonucunda yarışmada Hüseyin Sevgin birinci, Abdullah Deniz ikinci, Aslan Çevik de üçüncü oldu.

Tüm yarışmacılara çeşitli ödüllerin verildiği etkinlikte, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın dereceye giren engellilere plaket verdi.

Taşkın yaptığı konuşmada, engellerin aşıldığı ve kaybedenin olmadığı yarışma ile anlamlı bir gün yaşadıklarını söyledi. İnsanların birbirlerini desteklemek zorunda olduğunu dile getiren Taşkın, şunları kaydetti:

"Fakat bazılarımızın bazılarına göre daha fazla engelli olabiliyor, daha fazla desteğe ihtiyacı olabiliyor. Hangimizin ne zaman hangi desteğe ihtiyaç duyacağını bilemiyoruz. Allah bizleri insanlığı kaybetmekten, sapasağlamken ruhen ölmekten korusun. Onun haricinde sağlık, hastalık, mutluluk, zorluk, güzellik, kısacası her şey insanoğlu içindir. Yeter ki birbirimizin ihtiyaçlarına sonuna kadar destek olalım."

Taşkın, yarışmaya katılan herkesin birbirinden güzel türküler seslendirdiğini dile getirerek yarışmacıları tek tek tebrik etti.

Yarışmayı, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Osman Durna, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gökhan Marakçı, engelli aileleri ve vatandaşlar izledi.