28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Engelli öğrencilere mağazada "hayat dersleri"

Engelli öğrencilere mağazada "hayat dersleri" - Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bir işletmeci, "Minik ve Engelli Öğrenciler Geleceği Tasarlıyor" projesi kapsamında, mağazasında ağırladığı özel sınıf öğrencilerinin ev aletlerini kullanmalarına imkan sağlıyor - İşletmeci Selçuk: - "Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşamdan soyutlanmamaları, güvenlerini kazanmaları, miniklerin de üretime dönük becerilerini geliştirmelerine yönelik olarak bu projeyle katkı sunmayı ve farkındalık yaratmayı amaçladık"DÜZCE (AA) - Düzce'de elektronik alet satışı yapan bir mağazada ağırlanan engelli öğrenciler, gündelik hayatta sıkça karşılarına çıkan ev aletlerini tanıma ve kullanma fırsatı buluyor.

12.02.2018 - 15:03

Akçakoca'nın Yalı Mahallesi'nde elektronik ev aletleri mağazası bulunan Bahadır Selçuk, hazırladığı "Minik ve Engelli Öğrenciler Geleceği Tasarlıyor" projesi ile Akçakoca Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Öğretim sınıfı öğrencilerini mağazasında ağırladı.

Selçuk'un ürünleri tanıttığı ve nasıl kullanılacağı hakkında bilgi verdiği engelli öğrenciler, uygulama yaparken heyecanlarını gizleyemedi. Öğrenciler ayrıca hazırladıkları pasta, kek ve kurabiyeleri mağazadaki vatandaşlara ikram etti.

Mağaza işletmecisi Bahadır Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, minik engelli öğrenciler ile iş birliğini seçerek tasarladığı projesinin ilk uygulamasını özel öğrencilerle gerçekleştirdiğini söyledi.

Katılımcı çocukların çok mutlu olduğunu ve uygulamanın giderek yaygınlaştırılacağını vurgulayan Selçuk, şöyle konuştu:

"Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşamdan soyutlanmamaları, güvenlerini kazanmaları, miniklerin de üretime dönük becerilerini geliştirmelerine yönelik olarak bu projeyle katkı sunmayı ve farkındalık yaratmayı amaçladık. Ne yazık ki bölgemizde bu gibi etkinlikler pek olmuyor. Biz de anlamı büyük olan bir sosyal projeyi hayata geçirmeye karar verdik. İlk olarak da özel eğitim öğrencilerimizle başladık."

Selçuk, engelli bireylerin projeden memnun kaldığını ve çok sevindiğini ifade ederek, "Öğrencilerimizle çok keyifli vakit geçirdik, çok eğlendik. Memnun oldular, mutlu oldular. Bir daha ki haftaya da minik öğrencilerimizle bunu gerçekleştireceğiz. Bu projeyi de yaz tatiline kadar sürdürmeyi düşünüyoruz. Birer hafta dönüşümlü olacak şekilde minik ve özel öğrencilerimizle bu çalışmayı yürüteceğiz." diye konuştu.