20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Engellilere "sevgi izi" dövmesi

Engellilere "sevgi izi" dövmesi - Niğde Belediyesince, zihinsel engelli ve yaşlı bireylerin kaybolmaları halinde ailelerine kolayca ulaşılabilmesini sağlayacak numaralar, dövme şeklinde bileklerine işlendiNİĞDE (AA) - Niğde Belediyesince, zihinsel engelli ve yaşlı bireylerin kaybolmaları halinde, ailelerine kolayca ulaşılabilmesini sağlayacak kimlik bilgilerini içeren numaralar, dövme şeklinde bileklerine işlendi.

11.03.2017 - 15:42

Hüdavent Hatun Sosyal Tesisi'ne yakınlarıyla gelen zihinsel engelliler ve yaşlılar, kaybolduklarında ailelerine ulaşmaları için başlatılan "Sevgi İzi" adlı projeye katıldı. Engelli bireylerin iletişim ve diğer bilgilerinin kayıtlı olduğu "Benibuldular.com" internet sitesi üzerinden alınan numaralar, 81 engelli bireyin sol bileklerine dövme olarak yapıldı.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyi yaklaşık 20 gün önce uygulamaya başladıklarını söyledi.

Bugün akşam saatlerine kadar sürecek "Sevgi İzi Projesi" etkinliğinde, engelli vatandaşların bileklerine numara verileceğini belirten Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere bir televizyon kanalında Müge Anlı'nın yürüttüğü bir proje. Biz de bu projeye entegre olduk ve yürütüyoruz. Bununla ilgili vatandaşlarımızdan hiçbir talepte bulunmadan bileklerine verilen numarayı dövme şeklinde işleyerek kalıcı hale getiriyoruz. Hiçbir engellimizin başına kötü şeylerin gelmesini arzu etmeyiz ama maalesef zaman zaman olabiliyor. Birkaç vatandaşımız da 'sevgi izi'nin faydasını gördü."