19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı - Erzincan'da 17 engelli genç, "Engelliler Haftası" dolayısıyla temsili olarak bir gün askerlik yaparak bu heyecanı yaşadı - 59.

11.05.2018 - 12:45
Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Türker: - "Tugayımızı ve bizleri şereflendirdiğiniz, bizlerle olduğunuz için hepinize ayrı ayrı şükranlarımızı sunarım. Sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyduk"

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da 17 engelli genç, "Engelliler Haftası" dolayısıyla temsili olarak bir günlüğüne asker oldu.

Erzincan 59. Topçu Eğitim Tugayı General Enver Eralp Kışlası'nda temsili olarak bir gün askerlik yapan 17 engelli genç için yemin töreni düzenlendi.

Askeri elbiselerini giyen engelli gençlerin yemin edecekleri alana gelmesiyle başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Engelli gençler, daha sonra ellerini Türk bayrağı üzerine koyup birlikte yemin etti.

Gençlerden Fazlı Aksakallı'nın, engelliler adına yaş kütüğüne plaket çakması sonrası 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Ozoğlu, yemin eden engelli gençlere çeşitli hediyeler verdi.

59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Türker, törende yaptığı konuşmada, gençlere seslenerek, "Kıymetli Mehmetçikler, üzerinizde taşıdığınız üniformalarınızla gönüllerimize yansıttığınız gurur, mutluluk ve sevincinizi çok yakından görmekteyiz. Tugayımızı ve bizleri şereflendirdiğiniz, bizlerle olduğunuz için hepinize ayrı ayrı şükranlarımızı sunarım. Sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyduk." dedi.

Tuğgeneral Türker, bu gençlerin ailelerinin de bu günü ileride hatırlayıp evlatlarıyla gurur duyacağını ifade ederek, "Bugün bu Mehmetçiklerimiz için çok anlamlı bir gün. Bugün onlar bizlere yüreklerinde besledikleri vatan sevgisinin yüceliği sayesinde, vatan ve millete hizmet için büyüklüğü ne olursa olsun her türlü engeli kolaylıkla ortadan kaldırabileceklerini en güzel şekliyle göstermişlerdir." ifadelerini kullandı.


- Engelli gençler ile ailelerinin mutluluğu

Yemin eden gençlerden, yürümeyen ve konuşamayan 27 yaşındaki epilepsi hastası Veli Kıvrık'ın babası Hasan Kıvrık da etkinliği organize eden komutanlara teşekkür etti.

Oğlunu asker kıyafeti ile görünce çok duygulandığını anlatan baba Kıvrık, "Evladını askere, vatan görevine yollamak çok güzel bir duygudur. Çok duygulandım, tüm komutanlarıma herkese çok çok teşekkür ederim. Vatanımız çok değerlidir." dedi.

Zihinsel engelli Yunus Emre Karahan da "Asker oldum, çok mutluyum." diye konuştu.

Geçit töreninin ardından engelli askerler, vatani görevini yapan diğer askerler ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.