29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Engelsiz Evi'nde üretip geçimlerini sağlıyorlar

Engelsiz Evi'nde üretip geçimlerini sağlıyorlar - Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, bir yıl önce açılan Engelsiz Evi'nde çalışan engelliler, yaptıkları ürünleri ilçedeki hastane ve otellere satarak geçimlerini sağlıyorADIYAMAN (AA) - Gölbaşı ilçesinde engelliler, ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla, Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında açılan "Engelsiz Evi"nde galoş, bone ve poşet üretiyor.

12.07.2017 - 14:33

Gölbaşı Belediyesi tarafından bir yıl önce açılan Engelsiz Evi, engellilerin sosyal hayata entegrasyonunu sağlıyor. Engelliler bir yandan sosyal hayata uyum sağlarken bir yandan da meslek ediniyor.

Engelsiz Evi'nde çalışan engelliler, yaptıkları ürünleri hastane ve otellere satarak geçimlerini sağlıyor.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Engelsiz Evi'nin yılda 100 engelli vatandaşa hizmet verdiğini, engellilerin burada hem sosyalleştiğini hem de kurslarla eğitimler alarak el becerisi kazandıklarını belirtti.

Engellilere hem bireysel hem de kurum olarak önem verdiklerini dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"Engellilerin rehabilitesi için elimizden geleni yapıyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın da desteklerini bekleriz. Engellilerimiz bir yıla yakın zamandır tesisimizde bone ve galoş üretimi yaparak ilçedeki hastane ve otellere satış yapıyor. Bu evin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim."

Engelli Hatice Yılmaz da burada ürettiklerini satıp aile bütçesine katkı sağladıklarını belirterek, "Hem üretiyoruz hem de para kazanıyoruz. Bundan dolayı çok mutluyum." dedi.