28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Erzincan'da 55 yabancı uyruklu yakalandı

Erzincan'da 55 yabancı uyruklu yakalandı - Üzümlü ilçesinde 14 kişilik minibüste yakalanan çoğunluğu Afganistan uyruklu kaçak göçmenlerin jandarmadaki işlemleri sürüyor - Minibüs sürücüsü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandıERZİNCAN (AA) - Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yurda yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen 55 yabancı uyruklu yakalandı.

20.07.2018 - 10:24

Erzincan-Erzurum karayolunda yol kontrolü yapan Üzümlü İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphe üzerine ön camında "hizmet aracı" yazılı 59 VB 707 plakalı minibüsü takibe aldı.

Ekiplerin "Dur" ihtarına uymayan araç, kovalamaca sonucu ilçe girişinde durduruldu.

Ekipler, lastiklerinden duman çıkan 14 kişilik minibüste çoğunluğu Afganistanlı olmak üzere Pakistan ve Bangladeş uyruklu, biri çocuk, 2'si kadın 55 kaçağı yakaladı, sürücü Aytaç Y. (38) gözaltına alındı.

Üzümlü İlçe Devlet Hastanesinde sağlık taramasından geçirilen yabancı uyruklular, İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

- Minibüs sürücüsü tutuklandı

Jandarmadaki işlemlerinin ardından Erzincan Adliyesine sevk edilen sürücü tutuklandı.

Kaçak göçmenlerin minibüse Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden bindikleri ve İstanbul'a götürülmeleri için organizatörlere kişi başı 3 bin lira ödediklerini söyledikleri öğrenildi.

- "Yolculuk çok tehlikeliydi"

Yabancı uyrukluların tercümanlığını yapan Afganistanlı Abdünnasır Feyzani, AA muhabirine, minibüse zorla bindirildiklerini söyledi.

İstanbul'a çalışmak amacıyla gitmek istediklerini belirten Feyzani, "Minibüse dün gece 23.00 gibi bindik. Yolculuk çok tehlikeliydi, çok korktuk ama şoför durmadı. Çok bağırdık, çok kapıya vurduk, 'Dur' dedik ama durmadı. Zorla bizi sığdırdılar minibüse. Zorla ittiler içeri, kapıları da kapattılar. Kişi başı 3 bin lira ödeme yaptık." diye konuştu.

Kendilerini jandarmanın kurtardığını dile getiren Feyzani, "Bizi jandarmalar yolda aldı. Bizi kurtarıp hastaneye götürdüler, yemek ve su verdiler. Türk jandarmasına çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.