29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Erzincan'da yangın

Erzincan'da yangın - Kentin Ganiefendiçiftliği köyündeki bir cemevinin kütüphanesinde çıkan yangında küçük çaplı hasar oluştu - Köy muhtarı Geyik: "Yangının kimliği belirsiz kişilerce değil, köyümüzde bulunan 13 - 14 yaşlarında engelli bir vatandaşımız tarafından çıkartıldığı düşünülmektedir"ERZİNCAN (AA) - Erzincan’daki bir köyde bulunan cemevine ait kütüphanede çıkan yangın hasara yol açtı.

10.02.2017 - 18:20

Kentin Ganiefendiçiftliği Köyü Muhtarı Tamer Geyik, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerindeki bir cemevinin kütüphane bölümünde çıkan yangının itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldüğünü anlattı.

Yangında kütüphanede küçük çaplı hasar oluştuğunu aktaran Geyik, olayın ardından sosyal medyadaki paylaşımlarda, yangının henüz kimliği belirlenemeyen kişilerce çıkartıldığının öne sürüldüğünü kaydetti.

Geyik, bu paylaşımların asılsız olduğuna işaret ederek, şu bilgileri aktardı:

"Jandarma ekipleri olay sonrası araştırma yaptı. Yangının kimliği belirsiz kişilerce değil, köyümüzde bulunan 13 - 14 yaşlarında engelli bir vatandaşımız tarafından çıkartıldığı düşünülmektedir. Vatandaşlarımız bu konuda bizleri arayarak üzüntülerini bildirdiler. Biz de bu paylaşımların gerçek olmadığını söyledik."

Olayla ilgili Erzincan Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin kendilerini arayarak bilgi aldığını belirten Geyik, "Yangın ufak çaplı bir yangındır. Herkese geçmiş olsun diyorum." ifadesini kullandı.