29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Erzincan'daki FETÖ/PDY davasında karar

Erzincan'daki FETÖ/PDY davasında karar - FETÖ/PDY üyesi ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları iddiasıyla yargılanan 2 eski polis 7 yıl 6'şar ay hapse çarptırıldı ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları iddia edilen 2 eski polis 7 yıl 6'şar ay hapse mahkum edildi.

17.02.2017 - 19:01

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan eski komiser yardımcısı S.K. ve polis memuru S.K. ile taraf avukatları katıldı. Sanıkların yakınları olan izleyiciler de duruşmada hazır bulundu.

Savunmaları alınan sanıklar, örgüt üyesi olmadıklarını ve ByLock kullanıcısı olmadıklarını savunarak, hakkındaki suçlamaları reddetti.

FETÖ ile bir ilişkilerinin de olmadığını öne süren sanıklar, beraat talebinde bulundu.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti ise her iki sanığı "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapse çarptırdı.

Heyet, verilen kararın kesinleşmesine kadar sanıkların tahliyesini kararlaştırdı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları belirtilen komiser yardımcısı S.K. ile polis memuru S.K'nın "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi isteniyordu.