29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Erzurum-Bingöl karayolu ulaşıma açıldı

Erzurum-Bingöl karayolu ulaşıma açıldı - Çığ yüzünden kapanan Erzurum-Bingöl karayolu ulaşıma açıldı - Erzurum Valisi Azizoğlu: - "Tipi dolayısıyla sabaha kadar çok yoğun bir çalışma yapıldı.

19.01.2018 - 13:11
O yoldaki araçlarda bulunan kişiler hem Çat hem de diğer bölgelerde misafir edildiler. Erzurum-Bingöl yolu şu an ulaşıma açık"

ERZURUM (AA) - Çığ sebebiyle kapanan Erzurum-Bingöl karayolu ulaşıma açıldı.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde Erzurum Çat ilçesi ile Bingöl arasındaki yolun çığ düşmesi yüzünden ulaşıma kapandığını hatırlattı.

Karayolları ekiplerinin yolu açmak için gece tipi altında yoğun çalışma yaptığını belirten Azizoğlu, "Tipi dolayısıyla sabaha kadar çok yoğun bir çalışma yapıldı. O yoldaki araçlarda bulunan kişiler hem Çat hem de diğer bölgelerde misafir edildiler. Saat 08.00'e doğru da yollar açıldı. Erzurum-Bingöl yolu şu anda ulaşıma açık." dedi.

Azizoğlu, kentin Horasan ve Tortum ilçelerindeki tipi dolayısıyla yollarda da zaman zaman sıkıntı olduğunu aktararak, şunları ifade etti:

"Ekiplerimiz gece diğer yollarda da yoğun şekilde çalışıp kardan kapanan bazı yolları açtılar. Ama yine de yola çıkan tüm sürücülerimiz kış şartlarına göre araçlarını ayarlamaları gerekir. Hem kış lastiği takmaları hem de araçlarında zincir ve halat bulundurmaları, mecbur olmadıkça, yol durumunu bilmedikçe yola çıkmamaları gerekir."

Okullardaki sömestir tatiline işaret eden Azizoğlu, "İnşallah kazasız belasız bir tatil geçiririz. Biz bütün ekiplerimizle, karayolları ve belediye ekiplerimizle tüm yollarımızın ulaşıma açık olması için çaba sarf ediyoruz. İnşallah bir sıkıntı olmayacak." diye konuştu.