29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Erzurum'da eski polis memuru 7 sanığın "FETÖ" davası

Erzurum'da eski polis memuru 7 sanığın "FETÖ" davası - Hınıs ilçesinde, FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanması içinde yer aldıkları ve örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları öne sürülen 7 eski polis memurunun yargılanmasına devam edildi - Tutuklu sanıklar Çobanbay ve Güngör tahliye edildiERZURUM (AA) - Erzurum'un Hınıs ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet yapılanması içinde yer aldıkları ve örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları iddia edilen 7 eski polis memurunun "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına devam edildi.

12.12.2017 - 19:50

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Sapancı, Oğuzhan Güngör, Ömer Kutlu ve Kadir Yaylagül, sanık avukatları ve tanıklar katıldı.

Tutuklu sanıklardan Mehmet Durbaba, Kırşehir E Tipi Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılırken, diğer sanıklar Serdar Anamurluoğlu ve İbrahim Çobanbay ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, tutuklu sanıklar Çobanbay ve Güngör'ün tahliyelerini, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Tanık D.G, beyanında, Çobanbay ve Anamurluoğlu'nu tanıdığını aktararak, "Ben aslen Karaçoban ve Tekman ilçelerindeki gruplara sohbet veriyordum. Hınıs ilçesine Akif isimli biri bakıyordu. Akif askere gidince 4-5 ay Hınıs polis yapılanmasına sohbet verdim. O yüzden çok iyi tanımıyorum ama İbrahim ve Serdar'ın toplantılara katıldığını hatırlıyorum." ifadelerini kullandı.

Sanıklar, ortak savunmalarında haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar İbrahim Çobanbay ve Oğuzhan Güngör'ün tahliyelerine karar verdi.

Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını hazırlayabilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

İddianamede, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.