25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Erzurum'daki selde kısmen çöken cadde onarılıyor

Erzurum'daki selde kısmen çöken cadde onarılıyor ERZURUM (AA) - Erzurum'da, dün etkili olan selde bir bölümü çöken caddenin belediye ekiplerince onarılmasına başlandı.

22.05.2018 - 12:02

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte dün etkili olan selde kısmen çöken ve meydana gelen çukura bir kamyonet düşen Yakutiye ilçesindeki Çaykara Caddesi'ne sabah saatlerinde geldi.

Görevliler, caddenin altından geçen ve göçük nedeniyle hasar gören elektrik hatları ile kanalizasyon borularının onarılması için iş makineleri ile çöken alana dolan toprağı boşaltmaya başladı.

İş makineleri ile kamyonlara yüklenen toprağın caddeden kaldırılmasının ardından caddedeki elektrik hatları Aras Elektrik Dağıtım AŞ görevlilerince tamir edilecek.

Kanalizasyon borularının onarılmasından sonra caddede oluşan çukur görevlilerce kapatılarak asfaltlanacak.

Çalışmalar sebebiyle cadde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Emniyet güçleri, caddede çalışma yapılan çukurun yanındaki bazı işyeri ve binalara girişlere izin vermedi.

Belediye ekipleri de sabah saatlerinde yeniden etkisini gösteren yağmurda çukura su dolmaması için caddenin bir bölümüne toprak dökerek ve kum dolu çuvallar yerleştirerek tedbir aldı.