19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Esed rejiminin kimyasal silah saldırısına tepkiler

Esed rejiminin kimyasal silah saldırısına tepkiler - Çorum İHH Derneği tarafından saldırıdan etkilenenler için ilaç kampanyası başlatıldı ÇORUM (AA) - Çorum İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneğince, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin düzenlediği klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısından etkilenenler için ilaç yardım kampanyası başlatıldı.

4.04.2017 - 19:33

Dernek Başkanı Selim Özkabakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşşar Esed rejiminin ülkenin kuzeyindeki İdlib ilinin Han Şeyhun beldesine düzenlediği klor gazı içerikli kimyasal silah saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini, hayatta kalanların da yaşam mücadelesi verdiğini belirtti.

Çorum İHH olarak Suriye'deki zehirli gazdan etkilenen insanların yaralarını sarmak için "Kimyasal Saldırılara Karşı Acil İlaç Seferberliği" başlattıklarını bildiren Özkabakçı, "Suriye savaşının başından beri insani yardım çalışmalarına Suriye sınırında ve iç bölgelerde devam eden vakfımız bölgede acil yardım çalışmalarını hızlandırdı. Acil ilaç seferberliği çerçevesinde yapacağınız nakit ve ilaç yardımı ile kimyasal saldırılardan etkilenen kardeşlerimize merhem olalım. Tüm Çorum halkını seferberliğimize katkı sağlamaya davet diyoruz." dedi.

Kampanya kapsamında koruyucu maske, maskeye bağlı filtre kutusu, koruyucu elbise, ayakkabı, eldiven, küçük oksijen jeneratörü ve tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Özkabakçı, yardımların Üçtutlar Mahallesi'ndeki dernek merkezine ulaştırılabileceğini kaydetti.