28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Esenyurt Belediyesinden Van'a kültür ve yaşam merkezi

Esenyurt Belediyesinden Van'a kültür ve yaşam merkezi - Van'da İstanbul'un Esenyurt Belediyesinin "Kardeş Belediyecilik Projesi" kapsamında yaptıracağı kültür ve yaşam merkezi ile parkın temeli atıldı - Vali Zorluoğlu: - "Uzunca bir aradan sonra Van yeniden gerçek belediyecilikle, halkımızın günlük hayatını kolaylaştıran, konforunu arttıran belediye hizmetleriyle tanışıyor, buluşuyor" - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya: - "AK Parti olarak kayyım olan yüze yakın belediyemizin her birine büyük şehirlerimizden bir belediyeyi kardeş olarak verdik ve bu belediyelerimizin kayyım olan ilçelerdeki arkadaşlarımıza destek vermesini istedik.

21.09.2017 - 15:17
Şu ana kadar 100'e yakın belediyede 300 milyon liradan fazla hizmet yapıldı" - Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu: - "Nam olsun, şan olsun diye bir şey yapmıyoruz. Kardeşlik, birlik, beraberlik, sevgi olsun diye, inancımızın gereği yapıyoruz"

VAN (AA) - Van'da, İstanbul'un Esenyurt Belediyesinin "Kardeş Belediyecilik Projesi" kapsamında yaptıracağı kültür ve yaşam merkezi ile parkın temeli atıldı.

İpekyolu Belediyesine bağlı Esenler Mahallesi'nde 20 dönüm alan üzerine yapılacak kültür ve yaşam merkezi ile parkın temel atma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu törende yaptığı konuşmada, kentteki belediyelerin çok önemli hizmetlere imza atarak halkı belediyecilik hizmetleriyle buluşturduğunu söyleyerek, "Uzunca bir aradan sonra Van yeniden gerçek belediyecilikle, halkımızın günlük hayatını kolaylaştıran, konforunu arttıran belediye hizmetleriyle tanışıyor, buluşuyor." dedi.

- "Vatandaşlar belediyecilik hizmetleriyle tanışıyor"

Zorluoğlu, hükümetin bölgeye yaptığı pozitif ayrımcılık ve verdiği destekle kent merkezi ile ilçelerde büyük projelerin tek tek hizmete alındığını bildirdi.

Bu hizmetlerden birinin daha temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"2017'de sadece büyükşehir belediyesi olarak ilçelerimizde, mahallelerimizde 250 milyon liranın üzerinde yol yatırımı yaptık. Bu 600 kilometre sıcak asfalta denk geliyor. Merkez ve ilçelerde yeni parklar, yaşam merkezleri oluşturuldu. Şehir trafiğini rahatlatacak yeni yollar kavşaklar projelendiriliyor. Önümüzdeki yıl vatandaşların hizmetine sunulacak. Eğitime büyük önem veriyoruz. 238 okulu onararak öğrencilerimizin hizmetine sunduk."

- "Hizmetler vatandaşımıza büyük memnuniyet veriyor"

Zorluoğlu, HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in Van'da yapılan mitingde Edremit Belediye Başkanının görevden alındığı iddiasının da gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yaptığımız hizmetler vatandaşımıza büyük memnuniyet veriyor. Ancak bundan rahatsız olanlar var. Bazı kesimler bu durumdan hoşnut değil. Dün burada HDP'nin mitingi vardı. Burada konuşan bir sayın milletvekili, Edremit'te yaptığı çalışmalarla halkın gönlünde taht kuran, kaymakam ve belediye başkan vekili arkadaşımız için şöyle bir şey söyledi. 'Edremit'te Kaymakam ve Belediye Başkanı ihaleye fesat karıştırdığı için görevden alınmış.' dedi. Bu külliyen yalandır, uydurmadır. Belediye başkanımız görevinin başındadır ve vatandaşa hizmet için hepimiz gibi günü gecesine katmaktadır. Bu bakımdan vatandaşlarımızın bu tür asparagas haberlere itibar etmemesini istiyorum."

- "Kardeş belediyeler 300 milyon lira destek verdi"

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya da Van'ın güzel bir kent olduğunu ve 35 yıldan bu yana kenti ve gelişimini yakından takip ettiğini söyledi.

Siyaset kurumunun en temel görevinin şehirlere ve halka güzel hizmetler yapmak olduğunu vurgulayan Kaya, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Van, yapılan hizmetlerle gelişmesini sürdürüyor. Ulaşım, sağlık, eğitim konusunda önemli yatırımlara ev sahipliği yapıyor. AK Parti olarak kayyım olan yüze yakın belediyemizin her birine büyük şehirlerimizden bir belediyeyi kardeş olarak verdik ve bu belediyelerimizin kayyım olan ilçelerdeki arkadaşlarımıza destek vermesini istedik. İlk etapta teknik konularda desteklerini istedik ama bu bir adım daha ileriye gitti, hizmetlere ve projelere dönüştü. Şu ana kadar 100'e yakın belediyede 300 milyon liradan fazla hizmet yapıldı. AK Parti olarak yerel yönetimleri önemsiyoruz. Siyaset yerelde başlar. Yereldeki başarı sizi iktidara taşır. Yerel yönetimlerin hizmetlerinin kendi ilçelerine kendi sorumluluk sahalarına yapması önemli ama bunu paylaşması çok daha önemli."

- "Birlik beraberlik için hizmet yapıyoruz"

Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu da İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk'ten projenin uygulanacağı bölgenin hizmete muhtaç bir yer olmasını istediğini aktararak, belirlenen yerin buna uygun olduğunu ifade etti.

Projeyi gelecek yıl tamamlayarak hizmete sunacaklarını dile getiren Kadıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu projeye benim adımı vermişsiniz, ben istirham etsem Van için daha anlamlı olmasını düşündüğümüz veya düşündüğünüz Van'ın çok kıymetli değerlerinden bir zatın adını ya da bu topraklar için mücadele etmiş, şehit olmuş yine bu toprağın evlatlarından birinin adını versek daha anlamlı olur diye düşünüyorum. Bize şan lazım değil, dua lazım. Nam olsun, şan olsun diye bir şey yapmıyoruz. Kardeşlik, birlik, beraberlik, sevgi olsun diye inancımızın gereğini yapıyoruz. Bu topraklar üzerinde bir medeniyet kurduk onu devam ettirelim."

- "Kardeşliğin en güzel örneği bugündür"

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk de, "Devletimizin imkanlarının doğru zamanda, doğru yerde, milletimizin emrinde kullanıldığı zaman neler yapılabileceğini gösteren gündür, bugün. Kardeş belediyecilik kavramının hayata geçirildiğinde neler yapılabileceğini, huzur ortamının hizmet ortamı olduğunun en güzel örneği bugündür." dedi.

Göreve başladığı günden bu yana gece gündüz vatandaşlara hizmet etmek için çaba gösterdiklerini vurgulayan Öztürk, yeni yollar, parklar, çiftçilere destekler ve sosyal yaşam alanlarıyla daha yaşanabilir bir İpekyolu oluşturmaya çalıştıklarını aktardı.

Öztürk, şöyle konuştu:

"Hizmetlerimizden 'Engelsiz Yaşam Akademisi' belki kendi alanında yapılan Türkiye'nin önde gelen 3 merkezinden biri oldu. Engelleri, insan sevgisiyle dolu yüreklerimiz, devletimizin ve hükümetimizin desteği, ekiplerimizin öz verili çalışmalarıyla ortadan kaldırdık. Girilemez, gidilemez denilen karanlık sokaklarımızı hizmet aşkımızla aydınlattık. Kardeş belediyemiz Esenyurt Belediyesi, İpekyolumuza yapılacak bu merkezi adeta kendi sınırları içindeymişçesine sahiplenerek desteklerini esirgemedi."

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri butona basarak kültür ve yaşam merkezi ve parkın ilk harcını döktü.

Törene Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Esenyurt Belediyesince 20 dönüm arazi üzerine yaptırılan kültür ve yaşam merkezi ile parkta yürüyüş ve bisiklet yolları, çok amaçlı spor sahası, çocuk oyun alanları, süs havuzu, otopark, kütüphane, 400 kişilik konferans salonu, çok amaçlı salon, 8 derslik, 5 atölye, 2 fitnes salonu yer alıyor.