28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Eşini boğarak öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet

Eşini boğarak öldüren kocaya ağırlaştırılmış müebbet - Mersin'de geçen yıl ekim ayında eşini boğarak öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı MERSİN (AA) - Mersin'de eşini boğarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanığa, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

23.02.2017 - 16:44

Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına sanık Serkan Titiz ile hayatını kaybeden Figen Titiz'in (36) yakınları ve avukatları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Müşteki avukatı sanığın eşini çocuğunun önünde canice öldürdüğünü ve en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Figen Titiz'in kardeşi Fatih Şahin de sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Savunma yapan sanık avukatı da Serkan Titiz'in epilepsi hastası olduğunu ve olay sırasında sara nöbeti geçirdiğini öne sürdü.

Titiz'in olaydan önceki dönemlerde de eşi ve yakınları tarafından hastaneye götürüldüğünün ve doktor raporlarında bu hastalığı geçirirken normal davranışlarda bulunmadığının tespit edildiğini iddia eden avukat, şöyle konuştu:

"7 yaşındaki çocuğunun da ifadesinde olay olmadan önce babasının televizyon izlediğini ve birdenbire annesiyle tartışmaya başladığını söylüyor. Bu sırada saçma hareketler sergilemiş. Nöbet sırasında sürekli bu hallere giriyormuş. Bu durumdaki kişiye verilecek cezanın ehemmiyeti yoktur. Sanığın beraatini talep ediyoruz."

Sanık Serkan Titiz de son savunmasında rahatsızlandığı sırada olayın gerçekleştiğini iddia etti. O an ne yaptığını hatırlamadığını savunan Titiz, "Rahatsızlanıp yaptım. Kriz geçirdiğim an ne yaptığımı bilmiyorum. Şu an ne diyeceğimi de bilmiyorum." dedi.

Savunmaların alınmasının ardından mahkeme heyeti sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Duruşmanın ardından Mersin Adliyesi önünde açıklama yapan müşteki avukatı Ezgi Güçlü, davanın sonuçlandığını ve sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığını ifade etti.

Bu kararın Türk Ceza Kanunu'ndaki en ağır ceza olduğu anımsatan Güçlü, "Herhangi bir ceza indirimi yapılmadı. Haksız tahrik indirimi ya da sanığın iyi halinden dolayı herhangi bir indirime gidilmedi. Sanığın sara hastası olmasından dolayı ceza sorumluluğunun olmadığına karar verilmedi. Bu nedenle bu davanın emsal teşkil etmesi gerekiyor. Diğer davalarda da bu dava gibi haksızlığa uğramış, hayatından olmuş veya özgürlüğü kısıtlanmış, cinsel bütünlüğüne zarar verilmiş her kadının davasında aynı şekilde ceza verilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Figen Titiz'in kardeşi Fatih Şahin de dava sürecinde kendilerine destek olanlara teşekkür ederek, adaletin yerini bulduğunu söyledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Mersin Temsilcisi Ezgi Kırav da kadın cinayetlerinin son bulması gerektiğini kaydetti.

Mersin'de geçen yıl ekim ayında Akbelen Mahallesi Toroslar Caddesi'nde, kendisinden haber alamadığı ablası Figen Titiz'in evine giden kız kardeşi, kadını yerde hareketsiz yatar halde bulmuş, boğularak öldürüldüğü tespit edilen kadının kocası cinayet zanlısı olarak tutuklanmıştı.