28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Eski Almanya milletvekili, Çavuşoğlu'nun danışmanı oldu

Eski Almanya milletvekili, Çavuşoğlu'nun danışmanı oldu - Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal Demokrat Parti Milletvekilliğinde bulunan Erkan: - "Avrupa'da aldığım eğitim ve tecrübelerim doğrultusunda ülkeme daima hizmet edecek olmaktan dolayı şeref ve onur duydum"BURDUR (AA) - Eski Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Mustafa Erkan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun özel danışmanı oldu.

4.12.2017 - 11:08

Erkan yaptığı açıklamada, genç yaştan beri Almanya'da siyasetle ilgilendiğini, Alman Sosyal Demokrat Partisinin (SPD) Gençlik Kolları Başkanlığı ile İl Başkanlığı görevinin yanında, doğup büyüdüğü şehir olan Neustadt'ın Belediye Başkan yardımcılığı ve sonrasında da milletvekilliği görevlerinde bulunduğunu hatırlattı.

Mustafa Erkan, hem Bakan Çavuşoğlu'nun hem de kendisinin isteğiyle karşılıklı olarak özel danışmanlık görevini kabul ettiğini belirtti.

Son zamanlarda Türkiye-Almanya ilişkilerinin düzelmesi ve Almanya'daki siyasetçilerin Türk düşmanlığından vazgeçmesi üzerine demeçler verdiğini ve Türkiye sevdasını her platformda dile getirmeyi kendisine görev bildiğini ifade eden Erkan, şunları kaydetti:

"Her zaman örnek aldığım, dünyanın da örnek alması gerektiğini her konuşmamda altını çizerek vurguladığım, Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun özel danışmanı olarak göreve başladım. Türkiyemizin daha da büyümesi için yapılan çalışmalarda yer alacak, Avrupa'da aldığım eğitim ve tecrübelerim doğrultusunda ülkeme daima hizmet edecek olmaktan dolayı şeref ve onur duydum."