25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Eski Siirt Belediye Başkanı Bakırhan'ın yargılandığı dava

Eski Siirt Belediye Başkanı Bakırhan'ın yargılandığı dava - Eski Siirt Belediye Başkanı Bakırhan'ın yargılanmasına devam edildi SİİRT (AA) - Eski Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın yargılanmasına devam edildi.

19.01.2018 - 17:09

Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Bakırhan, Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşmada, Bakırhan, üzerine isnat edilen suçlamaları reddederek, tahliyesini talep etti.

Sanık avukatları da Bakırhan'ın dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunun gerçekleri yansıtmadığını savunarak, tahliye talebinde bulundu.

Sanık avukatlarının savunmalarının tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, verdiği kısa ara sonrası Bakırhan'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 9 Mart'a erteledi.

- İstenilen ceza

İddianamede, Bakırhan hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak", 18 kez "terör örgütü propagandası yapmak" ve 2 kez "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek veya yönetmek" suçlarından 28,5 yıldan 111 yıla kadar hapis cezası ile mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına da hükmedilmesi isteniyor.

Terör soruşturması kapsamında tutuklanan Bakırhan, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştı.