28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Eskişehir'de eşini darbeden sanığın yargılandığı dava

Eskişehir'de eşini darbeden sanığın yargılandığı dava ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de ayrı yaşadığı eşini darbederek ağır yaralayan tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

12.10.2017 - 18:23

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 ile 20 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Ayhan Tiker (51) katıldı.

Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukatlarının da izlediği duruşmada savunma yapan sanık Tiker, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Tahliyesini isteyen Tiker, "Kızım ve ben olay nedeniyle mağduruz. Kızımın öğrenim hayatını sürdürebilmesi için tahliye olmam gerekiyor. Uzun zamandır tutukluyum ve tahliyemi istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun beklenmesine ve tutukluluğun devamına karar verdi.

İzmir'de ikamet eden Ayhan Diker, 18 Aralık 2016'da, Eskişehir'de kendisinden ayrı yaşayan eşi Nesrin Işıklı Tiker'i kafede darbetmişti. Olay anı, iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedilmiş, şüpheli Diker tutuklanmıştı.