19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Eskişehir'de "Küçükbaş Çoban Festivali"

Eskişehir'de "Küçükbaş Çoban Festivali" - Bu yıl ikincisi düzenlenen festivale şehir içi ve şehir dışından birçok küçükbaş hayvan yetiştiricisi katıldıESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesinin desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen "Küçükbaş Çoban Festivali" başladı.

22.07.2017 - 12:19

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı'nda gerçekleştirilen festivalin ilk gününde küçükbaş hayvan yetiştiricileri ve çobanlar, koyun, keçi ve köpeklerini katılımcılara sergiliyor.

İki gün sürecek festival kapsamında, çeşitli yarışmalar düzenlenecek, kazananlar ödüllendirilecek.

Festivalin düzenleme komitesi üyesi başçoban Ayhan Savran, gazetecilere yaptığı açıklamada, çobanların bir araya geldiği festivalin ikincisi düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Savran, festivalle küçükbaş hayvancılığı tanıtmayı ve canlandırmayı amaçladıklarını ifade ederek, "Yerli ve yabancı ırkları tanıtmak istiyoruz. Çoban yetiştirmeyi de amaçlıyoruz. Yeteri kadar çoban yetişmiyor. Mera sorunumuz var. Yem pahalandı. Sorunlarımızı da festivalle dile getireceğiz." diye konuştu.

Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Erkan Altun da romanov cinsi koyun ve saanen cinsi keçi yetiştirdiğini belirterek, festivale yoğun ilgi beklediğini belirtti.