19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Eskişehir'deki orman yangını

Eskişehir'deki orman yangını - Tepebaşı ilçesindeki yangında, 45 hektar alan zarar gördüESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in merkez Tepebaşı ilçesinde dün çıkan orman yangını, 45 hektarlık alanda zarara neden oldu.

22.09.2017 - 16:30

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tandır ve Yukarı Danişment mahalleleri yakınlarında henüz belirlenemeyen nedenle ormanlık alanda çıkan yangınının, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleyle dün saat 18.00 sıralarında kontrol altına alındığı bildirildi.

Gece boyunca yer ekiplerinin soğutma çalışmalarına devam ettiği, tedbir olarak helikopterlerin havaalanında bekletildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Orman yangınına 5 helikopter, 9 orman itfaiyesi, 3 belediye itfaiyesi, 3 dozer ve 200'e yakın insan gücüyle müdahale edildi. Söndürme çalışmalarına Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir ve Alpu belediyeleri itfaiyesi ile DSİ, AFAD ve AKUT ekipleri de destek verdi. Orman yangını söndükten sonra hassas aletlerle yapılan ölçüm sonucu 15 hektarı tepe, 30 hektarı örtü olmak üzere toplam 45 hektar ormanlık alanın yangından zarar gördüğü tespit edildi."