19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Eskişehir'deki uyuşturucu davası

Eskişehir'deki uyuşturucu davası - Emniyet güçlerinin operasyonu sonucu stepnesinde 164 kilogram eroin bulunan tırın şoförü ve muavininin yargılanmasına devam edildiESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de düzenlenen operasyonda stepnesinde 164 kilogram eroin ele geçirilen tırın şoförü ve muavininin yargılanmasına devam edildi.

23.02.2017 - 12:47

1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanıklar Orhan Sun ve Murat Çaldir ile avukatları hazır bulundu.

Sanık Orhan Sun, savunmasında, olaya arkadaşı Murat Çaldir'i karıştırmasından dolayı pişman olduğunu belirterek, "Murat'ı bu işe ben bulaştırdım. Çocuğu özürlüymüş, yeni öğrendim. Benim yanımda muavinlik yapıyordu. Kendisini bu işe bulaştırdığım için çok pişmanım. Özür diliyorum. Ben de zaten bu işi kızım için yaptım. Altın borcum vardı." dedi.

Diğer sanık Murat Çaldir ise "Daha önceki ifadelerimde Orhan Sun'un anlattıkları belirtmiştim. Şu an verdiği ifadeye katılıyorum, masumum." ifadelerini kullandı.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekiplerince geçen yıl 8 Haziran'da düzenlenen operasyonda, bir tırın yedek lastiklerinin içine gizlenmiş 320 paket halinde 164 kilo 242 gram eroin ele geçirilmişti. Emniyet yetkilileri, bu eroin miktarının kentte bugüne kadar bir kerede ele geçirilen en fazla eroin olduğunu açıklamıştı.