16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Etkin pişmanlıktan yararlanan zabıt katibine 3 yıl hapis

Etkin pişmanlıktan yararlanan zabıt katibine 3 yıl hapis - Erzurum'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyede görevli zabıt katibi Albayrak, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı davada, etkin pişmanlık kapsamında verdiği bilgiler dikkate alınarak, 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum edildiERZURUM (AA) - Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyede görevli zabıt katibi Mustafa Albayrak, etkin pişmanlık kapsamında verdiği bilgiler dikkate alınarak, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılandığı davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum edildi.

22.06.2017 - 18:20

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Albayrak ile sanık avukatı katıldı.

Sanık Albayrak, savunmasında, yapıyla ilişkisini, nasıl girdiğini, neler olduğunu, programın kurulumunu, kimlerin öğrettiğini ve tavsiye ettiğini anlattı.

Albayrak, "Olan durumlardan ve yaşanan olaylardan pişman olarak iyi niyetle ve samimi bir şekilde tüm bildiklerimi açıkladım. ByLock programını bana Muammer Özil isimli kişi indirmedi, sadece ne olduğunu ve nasıl indirileceğini anlattı. Ben sonra kendim indirdim." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık Albayrak'ta örgütün gizli haberleşmede kullandığı Bylock programının bulunması, tanık beyanları ve sanığın samimi ikrarları doğrultusunda işlediği suçun sabit olmasıyla "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmasına ve örgütün deşifre olmasına yönelik verdiği bilgiler dikkate alınarak, etkin pişmanlık kapsamında cezasında indirim uygulanmasına karar verilmesini talep etti:

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Selim Albayrak'ı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıl hapse mahkum etti.

Albayrak hakkında Terörle Mücadele Kanunu kapsamında artırıma giderek 7 yıl 6 ay ceza veren heyet, etkin pişmanlık kapsamında indirime giderek 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına karar verdi.

- İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Albayrak'ın örgütün gizli haberleşmede kullandığı ByLock kullanıcısı olduğu ve örgüt sohbetlerine katıldığı belirtildi.

İddianamede, başka bir dosyada yargılanan tanık A.P'nin beyanına göre, "2014'te A.Y. isimli katip arkadaş Ankara'da teknik daireye gideceği konusunda konuşmalar yapıyordu. Bu sırada Mustafa Albayrak'ta bizim kalemde oturuyordu, ben de Aslıhan'ın söylemi üzerine 'Benim de teknik diplomam var torpili olan gidiyor' şeklinde konuştum. Bunu Mustafa Albayrak duymuş. Daha sonra benim yanıma geldi, 'Benim tanıdığım biri var sana yardımcı olabilir, istersen görüştüreyim' dedi. Konuşmadan yaklaşık 1-2 hafta sonra beni bir eve götürdü. Evde ismini Mehmet olarak tanıtan ve doktor olduğunu söyleyen biri vardı. Teknik diplomamı sordu bana yardımcı olabileceğini ancak bazı şartları olduğunu söyledi. Sorduğumda, Zaman gazetesine abone olmam gerektiğini, haftada bir yanımıza gelirsin, ilerleyen zamanlarda da maaşından bir miktarını da bize verirsin' dedi. Ben de bunları duyunca siz kimsiniz diye sordum. Bu kişi de cemaatiz dedi." ifadelerine yer verilmişti.

İddianamede, sanık Mustafa Albayrak'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.