23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Evde eğitim gören öğrencilerin karne sevinci

Evde eğitim gören öğrencilerin karne sevinci - Düzce'de sağlık durumları okulda eğitim almalarına uygun olmayan iki öğrenciye karneleri, eğitim gördükleri evlerinde verildi DÜZCE (AA) - Düzce'de sağlık durumları okulda eğitim almalarına uygun olmayan iki öğrenci, eğitim gördükleri evlerinde karne heyecanı yaşadı.

8.06.2018 - 15:47

Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, sağlık durumları nedeniyle okula gidemeyen Medine Güney ve Hayriye Uzun Çakmak'ı evlerinde ziyaret ederek karnelerini verdi.

Dağlı ve Yiğit, TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Medine Güney ve Hayriye Uzun Çakmak'ın karnelerini kontrol ederek notları inceledi.

Öğrencileri tebrik eden Dağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulda eğitim alamayan öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Dağlı, devletin, evde eğitim almak isteyen her yaştan bireye ulaştığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Burada evinde eğitim alan iki öğretmenimizin günlük devamlı eğitim verdiği öğrencilerden Medine kızımızın yanındayız. Onun karnesini getirdik. Medine kızımızın karnesi hem çok güzel hem de takdir belgesi aldı. Biz de kendisine hediyelerini getirdik. Bundan sonraki yaz döneminde ve önümüzdeki süreçte kitap okumaları biraz daha hızlanacak."

Öğrencilerin tedavi sürecinde eğitimden geri kalmaması adına öğretmenlerin evlere kadar gittiğini aktaran Dağlı, "İnşallah öğrencilerimizin tedavileri tatil boyunca tamamlanmış olacak. Medine okuldaki arkadaşlarının yanına en kısa sürede dönecek. Medine'nin eğitime ihtiyacı varsa gelip ayağına eğitimini de veriyoruz, karnesini de veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Dağlı, daha sonra öğrencilere hediye verdi.