29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Evde eğitim hizmeti ile yüzü güldü

Evde eğitim hizmeti ile yüzü güldü - Ereğli ilçesinde kalp ve akciğer rahatsızlığı nedeniyle konuşamayan ilköğretim okulu öğrencisinin üzüntüsü, evde eğitim sayesinde mutluluğa dönüştü - Kaymakam Nazım Madenoğlu: - "Engelleri nedeniyle okula devam edemeyen öğrencilerimizi evde bulunduğu ortamda eğitim ve öğretime tabi tutulması harika bir uygulama.

18.09.2017 - 13:35
Belki dünyada da böyle bir uygulama yok" - Baba Halit Bozkurt: - "Okula gitmek istiyor ama gönderemiyoruz. Bugün okulun açıldığını öğrensin diye okula götürmek istedik ama fazla yürüyemediği için götüremedik. Kızım sağ olsun yeter, hiçbir şeyin önemi yok"

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kalp ve akciğer rahatsızlığı nedeniyle konuşamayan ilköğretim okulu öğrencisinin üzüntüsü, evde eğitim sayesinde mutluluğa dönüştü.

Emine-Halit Bozkurt çiftinin üç çocuğundan biri olan İclal Gökçe Bozkurt (12), doğuştan yaşadığı kalp ve akciğer rahatsızlığı nedeniyle okula gidemiyor.

Ailesinin talebi doğrultusunda Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 3 yıldır evde eğitim hizmeti alan İclal Gökçe Bozkurt'u, Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ziyaret ederek başarı temennisinde bulundu.

Kaymakam Madenoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, ilköğretim 3. sınıf öğrencisi İclal Gökçe Bozkurt'un okula gidememe üzüntüsünün evde eğitim hizmeti sayesinde sevince dönüştüğünü söyledi.

Uygulamanın güzel bir proje olduğunu anlatan Madenoğlu, "Engelleri nedeniyle okula devam edemeyen öğrencilerimizi evde bulunduğu ortamda eğitim ve öğretime tabi tutulması harika bir uygulama. Belki dünyada da böyle bir uygulama yok. Bu uygulamadan ötürü devletimiz gerçekten görevini iyi bir şekilde yapıyor. Çocuğumuzun başarısının daim olmasını diliyoruz. İleride öğretmen, memur, polis, hatta kaymakam bile olabilir. Çocuğumuza evinde ders veren öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Baba Halit Bozkurt da doğuştan akciğer ve kalp rahatsızlığı yaşayan kızının bir süredir konuşamadığını belirterek, "Evde eğitim sistemi bu tür özel hastalar için çok güzel uygulama. Kızımın kalabalığa girmesi yasak olduğu için diğer çocuklarla oynaması da yasak. Evde eğitim hizmeti olması devletin yaptığı çok güzel şeylerden biri. Dersleri güzel, aslında çok akıllı bir çocuk. Özründen dolayı sıkıntılı. Okula gitmek istiyor ama gönderemiyoruz. Bugün okulun açıldığını öğrensin diye okula götürmek istedik ama fazla yürüyemediği için götüremedik. Kızım sağ olsun yeter, hiçbir şeyin önemi yok." şeklinde konuştu.

Öğrenciye protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.