29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

"Evet" ve "hayır"ı aynı meydanda anlatıyorlar

"Evet" ve "hayır"ı aynı meydanda anlatıyorlar - Aksaray'da, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda çadır kuran siyasi partiler halk oylamasına ilişkin çalışmalarını yan yana yürütüyor - AK Parti Aksaray Milletvekili Serdengeçti: - "Demokrasilerde herkes düşüncelerini söyler, halk tercih eder.

5.04.2017 - 10:49
Bu meydan da bunun en güzel örneğini gösteriyor. Hayır çadırımız orada, müzikleri var, evet çadırımız diğer tarafta. İnsanlar kardeşçe hem oraya hem de diğer tarafa gidiyor. Herkese seçimle ilgili fikirler anlatılıyor" - CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Karaca: - "(Evet) diyen de (hayır) diyen de bu ülkenin evladıdır, vatandaşıdır. Biz bu düşünceyle demokratik bir şekilde meydanda çalışmamızı yürütüyoruz. Diğer arkadaşlar da ileride sürdürüyor. Kardeşçe çalışmamızı sürdürüyoruz. Son sözü elbette ki millet söyleyecektir"

AKSARAY (AA) - Aksaray'da, halk oylamasına yönelik kampanyalarını aynı meydana kurdukları çadırlarda yürüten farklı görüşteki siyasi partiler, vatandaşlara anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerini aktarıyor.

Halk oylamasına yönelik çalışmalarına aylar öncesinden başlayan siyasi partiler kampanyalarına devam ediyor.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda çadır kuran AK Parti ve CHP teşkilatları broşür dağıtıyor ve neden "evet" ya da "hayır" dediklerini gerekçeleriyle anlatıyor.

AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra meydanda, bütün partilerden insanlarla miting yaptıklarını, nöbet tuttuklarını anımsattı.

O günlerde hep beraber Türkiye olmanın zevkini yaşadıklarını belirten Serdengeçti, şöyle devam etti:

"O atmosfer ilimizde devam ediyor. Yenikapı ruhu dediğimiz durum da devam ediyor. Demokrasilerde herkes düşüncelerini söyler, halk tercih eder. Bu meydan da bunun en güzel örneğini gösteriyor. Hayır çadırımız orada, müzikleri var, evet çadırımız diğer tarafta. İnsanlar kardeşçe hem oraya hem de diğer tarafa gidiyor. Herkese seçimle ilgili fikirler anlatılıyor. Sonuçta kararı verecek olan milletimiz. Milletin verdiği kararı da herkes kabul edecek. Demokrasinin güzelliği zaten burada. İyi ki demokrasi var."

- "80 milyon kardeşiz"

CHP Aksaray Gençlik Kolları Başkanı İsmail Karaca da aynı meydanda iki farklı çadırda çalışmaların yürütüldüğünü ifade ederek, "Ama biz 80 milyon kardeşiz. 'Evet' diyen de 'hayır' diyen de bu ülkenin evladıdır, vatandaşıdır. Biz bu düşünceyle demokratik bir şekilde meydanda çalışmamızı yürütüyoruz. Diğer arkadaşlar da ileride sürdürüyor. Kardeşçe çalışmamızı sürdürüyoruz. Son sözü elbette ki millet söyleyecektir." diye konuştu.

Vatandaşlardan Gülhan Tosun da kentte çok güzel bir seçim havasının olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Meydanımızda 'evet' ve 'hayır' çadırı yan yana. Herkes kendince inandığı doğruları, propagandasını sorunsuz şekilde yapıyor. Doğrusu da budur. Demokratik toplumlarda herkes kendi görüşünü diğerine tahammül ederek açıklamalıdır. Temennimiz 16 Nisan'a kadar bu atmosferin devam etmesidir. Sonuçta biz kardeşiz. 'Evet' de çıksa 'hayır' da çıksa vatandaşın kararına saygı duyulması gerekiyor."