20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

"Evet'in çıkması istikrarın kalıcı hale gelmesi demektir"

"Evet'in çıkması istikrarın kalıcı hale gelmesi demektir" - AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz: - "16 Nisan referandumundan güçlü bir 'evet'in çıkması, içeride ve dışarıda ülkemize kurulan kumpasların bozulması, istikrarın kalıcı hale gelmesi demektir"AKSARAY (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "16 Nisan referandumundan güçlü bir 'evet'in çıkması, içeride ve dışarıda ülkemize kurulan kumpasların bozulması, istikrarın kalıcı hale gelmesi demektir.

18.03.2017 - 19:35
" dedi.

İnceöz, Aksaray İmam Hatip Mezunları Derneği (AKİMDER) tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen referandum istişare toplantısında yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da yapılacak referanduma az bir süre kaldığını ve referandumun Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu belirtti.

Mevcut sistemin kendi içinde kriz ürettiğini; hızlı ve etkin karar alabilmek adına referanduma gidildiğini ifade eden İnceöz, yakın zamanda sistem tıkanıklığını yaşadıklarını dile getirdi.

İnceöz, 7 Haziran'da milletin kendilerini birinci parti yaptığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Mevcut anayasaya ve düzenlemelere göre hükümet çıkaramayacak ve başka bir hükümet ortağı bulmak durumunda kaldığımız bir seçim sonucuyla karşı karşıya kaldık. Mevcut sistemde seçimlerde bir sandık konuluyor, hem yasama hem de yasamanın içinden yürütme çıkarılıyor. Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemini öngören düzenlemede ise milletin önüne iki sandık konularak yasama ve yürütmenin ayrı ayrı seçilmesi sağlanacak. Böylece hükümet krizi tarihe karışacak. 7 Haziran'da bunu sağlamak mümkün oldu mu hayır. Düşünün ki, mevcut sistemde birinci partisiniz ama ne yazık ki hükümet kuramıyorsunuz. İşte biz de seçimlerden sonra Türkiye'nin böyle bir belirsizliği kaldırmaya zamanı yok diyoruz."

- "Bu coğrafyada istikbalimiz için istikrar çok önemli"

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletin vereceği karara güvendiklerini aktaran İnceöz, şunları kaydetti:

"Bu coğrafyada istikbalimiz için istikrar çok önemli. Biz milletimizin ferasetine yürekten inanıyoruz. 16 Nisan referandumundan güçlü bir 'evet'in çıkması, içeride ve dışarıda ülkemize kurulan kumpasların bozulması, istikrarın kalıcı hale gelmesi demektir. Umutlarını ülkemize bağlamış, gözü yaşlı mazlumlar için de 16 Nisan’da sandıktan güçlü bir 'evet' çıkmalı. Bizim bu vatan için şehit düşmüş, gazi olmuş kahramanlarımıza karşı sorumluluklarımız var. İşte bu sorumluluk anlayışı içerisinde sistem değişikliği, bir şahıs meselesi değil bir memleket meselesidir. Bundan önceki seçimlerde hangi partiye oy vermiş olursak olalım, bu memleket meselesinde 16 Nisan'da vereceğimiz 'evet' oyu büyük önem arz ediyor."

- "Demokrasi dersi almak isteyenler ülkemize baksın"

İnceöz, Türkiye'nin dünyadan alacak bir demokrasi dersine ihtiyacının olmadığını, Türkiye'nin her alanda kendisini geliştirip dünyaya örnek bir ülke durumuna geldiğini söyledi.

"Demokrasi dersi almak isteyenler ülkemize baksınlar" diyen İnceöz, şöyle konuştu:

"Türkiye her alanda, gelişim ve dönüşümde dünyaya örnek durumda. İşte bundan korktukları için Cumhurbaşkanımızın şahsına ve ülkemize saldırıyorlar. Cumhurbaşkanımızı yıpratırlarsa, milletin gözünden ve gönlünden düşürürlerse, belki amaçlarına ulaşabilirler diye umut ediyorlar ama geçmiş dönemde Adnan Menderes'e yapılanı artık yapamayacaklarını bu millet 15 Temmuz'da herkese gösterdi. Liderinin arkasından, ülkesinin geleceğine bekasına sahip çıkan bir iradenin neler yaptığını 15 Temmuz gecesi herkes gördü. Bu aziz millet, istiklaline ve istikbaline yönelik her türlü kumpası boşa çıkarabileceğini referandumda da gösterecek. 16 Nisan tarihi bu anlamda da çok önem teşkil ediyor. Ülkemizin istiklal, istikbal ve istikrarı için 'evet' diyoruz."

Toplantıya, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, dernek temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.