28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Eylül sıcakları Akçakoca'da turizm sezonu uzattı

Eylül sıcakları Akçakoca'da turizm sezonu uzattı - Akçakoca Belediye Başkanı Yemenici: - "Yaz sezonumuz havaların sıcak gitmesi nedeniyle devam ediyor" DÜZCE (AA) - Batı Karadeniz'in incisi Düzce'nin Akçakoca ilçesinde eylül ayında yaşanan sıcaklık dolayısıyla yaz sezonu devam ediyor.

21.09.2017 - 12:46

Bölgenin en önemli turizm alanı olan Akçakoca'da yaklaşık bir haftadır sıcaklıkların 35 derecenin altına düşmemesi, eylül tatili fırsatını doğurdu.

Hava sıcaklıklarını fırsat tatilciler, hafta içi olmasına rağmen sahillerde hem güneşlendi hem de denize girmenin keyfini yaşadı.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz sezonun devam ettiğini ve yoğunluk yaşandığını söyledi.

Sadece yaz sezonunda yaşanan yoğunluğu kış ayında da devam ettirmek için çalışmalar yapıldığını belirten Yemenici, şöyle konuştu:

"Havaların sıcak gitmesi nedeniyle şu anda sezon devam ediyor. Bu yılın haricinde sezonu uzatmak için büyük projeler hazırladık. Mavi bayraklı plaj sayımızı birden ikiye çıkarttık. Seneye 3 veya 4 tane daha mavi bayraklı plaj alacağız. Sahil bandında turizm yatırımlarını teşvik ediyoruz. Esnafımız sezonun uzamasından ötürü çok memnun. Bundan sonraki yıllarda turizm alternatiflerini çoğaltarak hem tatilcinin hem de esnafımızın mutlu olacağını düşünüyoruz."