20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

"Ezanın susmaması için mücadele etmiş bir siyasi partiyiz"

"Ezanın susmaması için mücadele etmiş bir siyasi partiyiz" - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya: - "Biz bu ülkede ezanın susmaması, bayrağın inmemesi için yedi düvele karşı mücadele etmiş bir siyasi partiyiz"ÇANKIRI (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, "Biz bu ülkede ezanın susmaması, bayrağın inmemesi için yedi düvele karşı mücadele etmiş bir siyasi partiyiz.

15.03.2019 - 16:26
" dedi.

Kaya, partisince Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Çankırı halkının derdiyle ilgilenmeye geldiklerini söyledi.

Çankırılıların iş umuduyla Ankara'ya göç ettiğini belirten Kaya, "Biz Ankara'nın yanı başındaki Çankırı'ya hizmet etsek, köylüyü kalkındırsak, üreticiyi, besicileri kalkındırsak, çocuklarımıza iş ve gelecek vadetsek Ankara'ya göçer misiniz?" sorusunu yöneltti.

CHP'nin oy almadığı Çankırı'ya yüreğini verdiğini anlatan Kaya, "Siz CHP’nin belediye başkan adaylarına, milletvekilleri ve milletvekili adaylarına söz söylerken biraz düşüneceksiniz. Diyeceksiniz ki, bu cumhuriyeti kim kurdu, yedi düvele karşı, emperyalizme karşı bu ülke için can verenler kimlerdi? Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün askerleriyiz. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün milliyetçiliğiyle Çankırı’ya geldik." ifadelerini kullandı.

CHP'nin devletin olanaklarını halka sunan bir parti olduğunun altını çizen Kaya, şunları kaydetti:

"Biz milliyetçiliği Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazan rahmetli Bülent Ecevit'in partisiyiz. Biz din ve devlet işlerini ayıran, ilk Diyanet İşleri Başkanı rahmetli Rıfat Börekçi'den geliyoruz. Biz dini siyasete alet edenlerden değiliz. Biz bu ülkede ezanın susmaması, bayrağın inmemesi için yedi düvele karşı mücadele etmiş bir siyasi partiyiz. Biz devletin olanaklarını halkın eline, ayaklarına sunan partiyiz. Biz cebimizdeki kefen parasını Kurtuluş Savaşı'na verenlerden geliyoruz."

Kaya, partisinin Çankırı Belediye Başkan Adayı Mustafa İbişoğlu'na da oy istedi.



Muhabir : Muhammed Kaygın
Yayınlayan : Sefa Salantur