28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

"Fatma anne" öncülüğünde 2 bin çocuğa bayramlık

"Fatma anne" öncülüğünde 2 bin çocuğa bayramlık - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, "Fatma anne" olarak anılan, Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı'nın öncülüğünde toplanan yardımlarla ihtiyaç sahibi yaklaşık 2 bin çocuğa bayramlık giysi alındı - Dernek Başkanı Cavlı: - "Bizim asli görevimiz, ihtiyaç sahipleriyle hayırseverler arasında köprü olabilmek.

23.06.2017 - 12:43
Bu yüzden de Allah hayırseverlerimizden ve bağışçılarımızdan razı olsun. Onların sayesinde minik çocukların yüzü gülüyor, yoksulların da karınları doyuyor"

BALIKESİR (AA) - SUAT SALGIN - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, "Fatma anne" olarak anılan, Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı'nın öncülüğünde toplanan yardımlarla alınan bayramlık giysiler, ihtiyaç sahibi yaklaşık 2 bin çocuğun yüzünü güldürdü.

Ayvalık'ta yoksul ve kimsesiz yaşlı vatandaşlar için huzurevi yaptırmak amacıyla kurulan, bunun yanı sıra ilçedeki hasta, kimsesiz, engelli ve yoksullara yardımlarla gündeme gelen dernek, Ramazan Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi 2 bin çocuğa bayramlık ve bin aileye de erzak yardımı ulaştırdı.

Dernek Başkanı Fatma Cavlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırseverlerle yoksul insanlar arasında gönül köprüsü kurmanın benzersiz hazzını yaşadıklarını söyledi.

Cavlı, hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Bizim asli görevimiz ihtiyaç sahipleriyle, hayırseverler arasında köprü olabilmek. Bu yüzden de Allah hayırseverlerimizden ve bağışçılarımızdan razı olsun. Onların sayesinde minik çocukların yüzü gülüyor, yoksulların da karınları doyuyor." dedi.

Ayvalık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı başta olmak üzere Ayvalık Belediyesi ve mahalle muhtarlarının belirlediği yoksullar ile kendi belirledikleri ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Cavlı, "Kanser hastalarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Önceki gün ilçemize bağlı Üçkabağaç ve Çakmak köylerinde yaşayan 2 çocuğumuzu da sünnet ettirdik." diye konuştu.

Cavlı, Ramazan Bayramı öncesinde düzenledikleri kampanya ile ihtiyaç sahibi 2 bin çocuğu giydirdiklerini, hayırsever vatandaşların yoğun ilgisinden memnun olduklarını dile getirerek, destek veren hayırseverlere teşekkür etti.

Derneğin 2. Başkanı Uğur Odunlu da hayırseverlerle ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında kurdukları gönül köprüsüyle yoksul insanlara yapılan yardımların, kendisine manevi anlamda çok büyük bir şevk verdiğini dile getirdi.