16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Fazıl Say'dan Yürüyen Köşk'e özel beste

Fazıl Say'dan Yürüyen Köşk'e özel beste - Yalova Belediyesi, ünlü besteci ve piyano sanatçısı Say'ın yeni albümünün dördüncü parçası olarak "Yürüyen Köşk" isimli eser üzerinde çalışmalara başladığını duyurduYALOVA (AA) - Ünlü besteci ve piyano sanatçısı Fazıl Say'ın yeni albümünün dördüncü parçası olarak "Yürüyen Köşk” isimli eser üzerinde çalışmalara başladığı bildirildi.

6.02.2017 - 16:59

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, yaptığı yazılı açıklamada, Say'ın, 4 Şubat'ta sosyal medya hesabından, hazırladığı yeni "Art of Piano" albümünün dördüncü parçası olarak "Yürüyen Köşk” isimli eser üzerinde çalışmalara başladığını duyurduğunu belirtti.

Say'ın "Tüm Atatürkçüler ve tüm çevreciler mutlaka bu yazıyı okumalı" diyerek Yürüyen Köşk'ün hikayesini takipçileriyle paylaştığını ifade eden Salman, şunları kaydetti:

"Fazıl Say yurt dışında olduğu için ilk etapta kendisiyle iletişim kuramadım ancak babasıyla görüşerek memnuniyetimi dile getirdim. Yürüyen Köşk, kentimizin en büyük markası, onu sadece ülkemiz sınırları içinde değil dünyaya tanıtmak için çalışıyoruz. Bu beste de bunun için çok önemli bir adım. En kısa sürede kendisiyle görüşüp, süreç de uygun olursa albümün tanıtımını Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Yalova'ya geliş tarihi 19 Ağustos'ta, Yürüyen Köşk'te yapmayı teklif edeceğim."

Salman, Say'a katkısından dolayı teşekkür ettiğini belirtti.