19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

FETÖ mağduru polise göreve iade

FETÖ mağduru polise göreve iade - Tokat'ta "amirlerine paralelci iftirası attığı" iddiasıyla hazırlanan raporla meslekten ihraç edilen polis memuru Yurtoğlu, hukuk mücadelesini kazandı - Yurtoğlu: - "17 Şubat 2016'da Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu tarafından amirlerime paralelci iftirası atmaktan meslekten çıkarma kararı verildi.

15.07.2017 - 11:55
5 ay bekletilen karar, 15 Temmuz 2016 sabah saatlerinde bana tebliğ edilerek görevden uzaklaştırıldım" - "Benim ihraç olmam için rapor hazırlayan 2 amir FETÖ'den tutuklu, bir müdür ise emekliliğe sevk edildi"

TOKAT (AA) - Tokat'ta "amirlerine paralelci iftirası attığı" iddiasıyla hazırlanan raporla meslekten ihraç edilen polis memuru Ahmet Yurtoğlu, göreve iade davasını kazandı.

Yurtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında Tokat Emniyet Müdürlüğünde göreve başladığını söyledi.

Göreve başladıktan 4 ay sonra kendisini yanına çağıran personel şube müdürünün, "Emniyet Müdürü Osman Balcı'nın her polisten her ay 10 lira toplanması" talimatı verdiğini söylediğini anlatan Yurtoğlu, parayı vermeyince 2 ay sonra personel şube müdürünün kendisini tekrar çağırdığını belirtti.

Yurtoğlu, şöyle devam etti:

"Beni son kez yanına çağırdığında, Balcı'nın parayı vermeyen personeli istemediğini ifade etti. Bu görüşmeden sonra hakkımda asılsız iddialarla rapor yazıldı. 20 gün arayla hakkımda rapor yazan 2 amir, soruşturmacı müdür, il disiplin kurulunda olan müdürler hakkında şikayetçi olup cezaların iptali için dava açtım. Davalarım reddedildi. Ret kararı veren Tokat İdare Mahkemesi Başkanı ve 2 üyesi, daha sonra FETÖ'den ihraç edildi.

Ret kararları, emniyet tarafından alınarak bana tebliğ edilmedi. Bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundum. Davacı olduğum kişilere beraat kararı veren hakim de sonradan FETÖ'den ihraç edildi."

Yurtoğlu, bu gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanlığına yazı yazıp FETÖ'cülerden şikayetçi olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Şikayet üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda iddialarımın asılsız olduğu, hakkımda rapor yazan amirlere paralelci iftirasını attığım beyan edilmiş. 2015 yılı Nisan ayında Tokat Cumhuriyet Başsavcılığına, her ay toplanan 10 liranın himmet parası olduğu söylentileri üzerine suç duyurusunda bulundum. Benim şikayetime takipsizlik veren savcı, polis başmüfettişinin hazırladığı rapora göre 'amirlerime FETÖ'cü iftirası attığım' gerekçesiyle hakkımda iddianame hazırladı.

17 Şubat 2016'da Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu tarafından amirlerime paralelci iftirası atmaktan meslekten çıkarma kararı verildi. 5 ay bekletilen karar, 15 Temmuz 2016 sabah saatlerinde bana tebliğ edilerek görevden uzaklaştırıldım."

Bu gelişmelerin ardından mesleğe dönmek için dava açtığını dile getiren Yurtoğlu, "Benim ihraç olmam için rapor hazırlayan 2 amir FETÖ'den tutuklu, bir müdür ise emekliliğe sevk edildi. Eski Emniyet Müdürü Osman Balcı, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı. Bir sonraki Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş da firari durumda." ifadelerini kullandı.

Yurtoğlu, Tokat Asliye Ceza Mahkemesinde yeniden görülen davada "amirlerine paralelci iftirası atmak" suçundan beraatine karar verildiği, ardından işe dönüş için Kastamonu İdare Mahkemesinde açtığı davayı kazanarak mesleğe iade edildiğini sözlerine ekledi.