29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

FETÖ sanığının ByLock'tan görüştüğü avukat eşine suç duyurusu

FETÖ sanığının ByLock'tan görüştüğü avukat eşine suç duyurusu - Kırıkkale'de, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan 5 sanıktan 4'üne hapis cezası verildi - Mahkeme heyeti, gelen kayıtlardan bir sanığın, kendisini savunan ve aynı zamanda eşi olan avukat ile ByLock'tan görüştüğünün tespit edilmesi üzerine suç duyurusunda bulunulmasına karar verdiKIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada yargılanan, 5 sanıktan 4'ü, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan çeşitli hapis cezasına çarptırıldı.

12.10.2017 - 20:48

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla haklarında dava açılan tutuklu sanık Mustafa Delice ile tutuksuz sanıklar Mustafa Çelik, Mustafa Lüy ve sanık avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık Delice, savunmasında, hiçbir terör örgütünün içerisinde bulunmadığını ve ByLock kullanmadığını iddia etti.

Tutuksuz sanıklardan Çelik ise emniyette bütün bildiklerini anlattığını söyledi.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyeliği"nden Mustafa Delice'ye 6 yıl 11 ay hapis cezası vererek tutukluluğunun devamına, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Mustafa Çelik'e 1 yıl 10 ay hapis cezası vererek cezanın ertelenmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Mustafa Lüy'ün ise delil yetersizliğinden beraatine hükmetti.

- Sanığın ByLock'tan görüştüğü avukat eşine suç duyurusu

Öte yandan, tutuklu sanık Mustafa Delice'nin mahkemeye gelen ByLock tespit tutanağında, hem avukatı hem de eşi olan Ü.D. ile ByLock üzerinden haberleştikleri iddasıyla Ü.D. hakkında da savcılığa suç duyurusu talebinde bulunulmasına karar verildi.

Aynı mahkemedeki diğer duruşmalarda, mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Mahmut Doğan'a 6 yıl 8 ay, Çağrı Devirmiş'e ise 7 yıl 2 ay 5 gün hapis cezası vererek, tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.