28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

FETÖ sanıklarının "ByLock" inkarı

FETÖ sanıklarının "ByLock" inkarı -Adana'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında aralarında eski Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı'nın da olduğu çeşitli rütbelere mensup 40 eski emniyet görevlisinin yargılanmasına devam edildi - ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen bazı sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan çeşitli rütbelere mensup 18'i tutuklu 40 eski emniyet görevlisinin yargılandığı davaya devam edildi.

22.11.2017 - 17:48

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya tutuklu sanıklar ile aralarında eski Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı'nın da yer aldığı bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Eski Adana İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Reşat Dinçer savunmasında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek ByLock kullanıcısı olmadığını söyledi.

Kendi kullandığı cep telefonunu avukatı aracılığıyla savcılığa teslim ettiğini belirten Dinçer, şöyle devam etti:

"Soruşturma kapsamında zaten ben kendim teslim oldum. Telefonumu avukatım aracılığıyla kendim savcılığa verdim. ByLock kullanmadım. Ben 2013 ve 2016 arasında Adana İstihbarat Şube Müdürüydüm. 2014 yılında ByLock programını kimse bilmezken biz ByLock duyumları alıyorduk. Ben bunu kendime bir kumpas olarak görüyorum. Kaçma şüphem yoktur. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum."

Tutuklu sanık Ahmet Mithat Dobur ise kimseyi yasa dışı yöntemlerle dinlemediğini aktararak "Benimle ilgili dosyada iki unsur var. Birisi gizli tanığın beyanlarıdır. Bunları kesinlikle kabul etmiyorum. Ben işlem yaptığım adamlarla aynı örgütte nasıl olabilirim. ByLock programını kullanmadım. 9 yıl emniyetin satın alma biriminde çalıştım." ifadesini kullandı.

Tutuklu Bayramali Doğru ise suçlamaları kabul etmeyerek ByLock kullanıcısı olmadığını öne sürdü.

Mahkeme Başkanının "Gelen ByLock tespit tutanağında ByLock kullanıcı adın 'Hacer.67' olarak görülüyor, eşinin adı Hacer ve doğum yılı 1967 bu konuda ne dersin?" diye sorması üzerine sanık Doğru, teknolojiyle arasının iyi olmadığını ve iddiaları kabul etmediğini belirtti.

Tutuklu sanık Şeref Şahin de ByLock kullanıcısı olduğu iddialarını kabul etmedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına, sanıklar Abdulhamit Aygin, Hasan Şahin, Hüsnü Koç, Oğuz Akı, Salih Atalay, Ertuğrul Yetkin ve Yusuf Aşıklı hakkında yakalama emri çıkarılıp tutuklanmalarına karar vererek duruşmayı erteledi.