29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

FETÖ zabıt katipliği sınavı öncesi örgüt üyelerini kampa almış

FETÖ zabıt katipliği sınavı öncesi örgüt üyelerini kampa almış - Duruşmada dinlenilen gizli tanık, kamp döneminde örgüt tarafından seçilen ve memur olarak işe yerleştirilecek olan kişilere sınav sorularının dağıtıldığını söylediKIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) adliye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 12'si tutuklu 20 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

9.08.2017 - 12:57

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen ikinci duruşmaya, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı iddia edilenlerin de bulunduğu, adliye ve ceza infaz kurumu personeli 20 sanık katıldı.

Soruşturma kapsamında mahkemeye Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan gizli tanık, örgüte ilişkin önemli bilgiler verdi.

FETÖ'nün zabıt katipliği sınavı öncesi kendilerine yakın gördükleri kişileri yurtlarda topladıklarını belirten gizli tanık, bu kişilere sınavda çıkacak sorunların dahi verildiğini ifade etti.

FETÖ'nün adliye imamı olarak tabir edilen ve Zafer kod isimli tutuklu sanıklardan Hakan Altun'un zabıt katipliği sınavı öncesi, örgüt üyelerini ön mülakata tabi tuttuğunu aktaran tanık, Altun'un kendi görüşlerine uzak olan kişileri bu mülakatta elendiğini belirtti.

Sınav öncesi örgüt üyelerinin Kırklareli'nde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Hüseyin Top Öğrenci Yurdunda da 15 günlük kampa aldıklarını bildiren tanık, "Kamp döneminde örgüt tarafından seçilen ve memur olarak işe yerleştirilecek olan kişilere sınav soruları dağıtılırdı. Örgütün adliye imamı Hakan Altun ve örgütün elemanı olan Adem Çalışkan zaman zaman toplantılar düzenleyerek bu kişilere bilgiler verirdi. Adem Çalışkan burada, işe girecek kişilerden ilk maaşlarını örgüte vermeleri gerektiğini söylerdi. Daha sonra işe yerleştirilen kişilerin aldıkları her maaşın yüzde 10'unu örgüte vermelerini belirtirdi. Bu kurallara uyanlar işe yerleştirilir, uymayanlar ise ön mülakatta zaten elenirdi. Sınav sorularının verilmesi zaten çok gizli bir durum değil, sürekli yaptıkları bir faaliyetti." diye konuştu.

Hakan Altun'un örgütten aldığı talimatlar doğrultusunda aylık ve yıllık toplanması gereken himmet hedeflerini belirlediği bilgisini veren tanık, FETÖ evlerinde kalanların hepsinden himmet toplandığını aktardı.

FETÖ ile bağlantısı olan herkesin yurt, dershane, kamu kurumlarında güzel yerlere getirildiğini bildiğini ifade eden tanık, kendilerinden olmayan hiç kimseye görev vermediklerini dile getirdi.

Tanığın ifadesinin ardından duruşmaya ara verildi.