20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

FETÖ'nün Acıpayam yapılanması davası başladı

FETÖ'nün Acıpayam yapılanması davası başladı - Soruşturma kapsamında 23'ü tutuklu 36 şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşması başladıDENİZLİ (AA) - Denizli'nin Acıpayam ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 23'ü tutuklu 36 sanığın yargılanmasına başladı.

27.03.2017 - 22:39

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesinin Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki duruşma salonunda görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına sanıklar, avukatları ile yakınları katıldı.

Mahkeme heyeti, sanıkların kimlik tespitinin ardından iddianamenin özetini okudu, sanıkların savunmalarına geçti.

Mahkeme heyeti, sanıklara FETÖ/PDY'nin yayın organları Zaman gazetesi ile Sızıntı ve Aksiyon dergilerine abonelik, ByLock kullanımı, Bank Asya hesaplarının olup olmadığı, sohbet toplantılarına katılıp katılmadıkları, yurt dışına çıkışları konularında sorular yöneltirken, sanıklar, örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmedi.

Tutuksuz sanıklardan Fatih S, 6 kez yurt dışına çıktığını belirterek, yapı marketi işletmesinden dolayı firmaların promosyonuyla yurt dışına gittiğini ifade etti. Bank Asya'da kredi kartından dolayı hesap açtırdığını anlatan Fatih S, mahkeme heyetinin Denizli İşadamları Derneği'ne üyeliği ile ilgili sorusuna, böyle bir derneği bilmediğini ve bu derneğe üye olmadığı söyledi.

Duruşma, yarın sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam edecek.

-İddianame

FETÖ/PDY'nin Acıpayam yapılanmasına ilişkin terör örgütüyle iltisaklı ve irtibatlı olduğu anlaşılan Acıpayam Yıldız Basım Yayın Dağıtım Turizm Özel Eğitim Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve bu şirkete bağlı beş farklı pansiyon ile Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Acıpayam Genç Esnaf Tüccar İş Adamı ve Sanayiciler Derneği hakkında başlatılan soruşturmada, FETÖ/PDY'nin Acıpayam ilçesindeki yapılanması kapsamında 23'ü tutuklu toplam 36 şüpheli hakkında 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde kamu davası açılmıştı.

Zanlılar hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.