29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

FETÖ'nün "Bursa'daki il yapılanması" davası

FETÖ'nün "Bursa'daki il yapılanması" davası - Örgütün il yapılanmasına yönelik, 32'si tutuklu 81 sanığın yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı mütalaasında sanıkların "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan cezalandırılmalarını istedi - Tutuklu sanıklardan biri adli kontrol şartıyla tahliye edildi BURSA (AA) - Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan, aralarında öğretmen, memur ve iş adamlarının da bulunduğu 32'si tutuklu 81 sanığın yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı sanıkların "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan cezalandırılmalarını istedi.

22.05.2018 - 15:26

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar ile avukatları ve yakınları hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Mütalaasını veren cumhuriyet savcısı, sanıkların, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs, terörün finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet ve resmi belgede sahtecilik" suçlarından beraat ettirilmelerini ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 5 ila 10 yıl arasında hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Mütalaaya karşı beyanları alınan tutuklu sanıklardan bazıları, suçlamaları reddederek tahliyelerini istedi. Bazı sanıklar ise savunma için ek süre talep etti.

Mahkeme heyeti ise kısa bir aranın ardından sanıklardan İsmail Çevrim'in adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında örgütün "Bursa il yapılanması"nda görev aldığı öne sürülen kişiler tespit edilmiş, emniyet güçlerince düzenlenen operasyonlarda birçok şüpheli yakalanmıştı.

Örgütün Bursa'daki faaliyetlerinin de deşifre edilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar sonucu yakalananlardan 32'si tutuklu 81 sanık hakkında Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.