24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

FETÖ'nün Serinhisar yapılanması davası

FETÖ'nün Serinhisar yapılanması davası - Soruşturma kapsamında 14'ü tutuklu 26 şüpheli hakkında açılan davada mahkeme heyeti, ara kararında 5 sanığın tahliyesini kararlaştırdıDENİZLİ (AA) - Denizli'nin Serinhisar ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 14'ü tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada çıkan ara kararda 5 sanık tahliye edildi.

17.03.2017 - 18:51

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesinin Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki duruşma salonunda 14 Mart'ta görülmeye başlanan davada, sanık savunmalarının ardından avukatlar müvekkilleriyle ilgili taleplerini dile getirdi.

Mahkeme heyeti, aralarında memuriyetten ihraç edilen kamu görevlileri ile esnaf ve işçilerin de olduğu 26 kişinin terör örgütü üyeliğinden yargılandığı davanın ara kararında, tutuklu sanıklardan 5'inin tahliyesini kararlaştırdı.

FETÖ/PDY'nin Serinhisar yapılanmasına ilişkin, terör örgütüyle iltisaklı ve irtibatlı olduğu belirtilen Serinhisar Esnaf ve Genç İşadamları Derneği ile Işık Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Vakfına ait yurtlarla ilgili yapılan soruşturmada, toplam 26 şüpheli hakkında Denizli Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde kamu davası açılmıştı.

Zanlılar için "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.