20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

FETÖ'nün sözde "Türkiye avukatlarının imamı"nın davası

FETÖ'nün sözde "Türkiye avukatlarının imamı"nın davası - Tokat'ta örgütün sözde "Türkiye avukatlarının imamı" olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildiTOKAT (AA) - Tokat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasının ardından, örgütün sözde "Türkiye avukatlarının imamı" olduğu öne sürülen sanık hakkında açılan davanın ikinci duruşması görüldü.

6.03.2017 - 11:46

Tokat Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya FETÖ'nün sözde "Türkiye avukatlarının imamı" olduğu iddiasıyla "terör örgütü yöneticiliği" suçundan tutuklu yargılanan Şenel Somuncu katıldı.

Somuncu, savunma yapmayacağını belirterek, "Cezaevinde uygun ortam olmadığı için savunmamı hazırlayamadım. Mahkemenizden savunmamı hazırlamam için ek süre istiyorum. Savunma yapmam için 3 ay süre istiyorum. Çok sayıda evrak var." diye konuştu.

Mahkemeye heyeti, sanığa savunmasını hazırlaması için son kez ek süre verilmesine ve tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı 6 Nisan'a erteledi.

FETÖ'nün "Türkiye avukatlarının imamı" olduğu iddia edilen Somuncu, 10 Eylül'de Ankara'da yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Mahkemece kabul edilen iddianamede Somuncu hakkında "terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Somuncu'nun, 2010 yılındaki Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) 117 net yapan ve öğretmenlikten ihraç edilen eşi Fikriye Somuncu da "terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanmıştı.