28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

FETÖ'nün Tekirdağ'daki "iş adamı ve kamu görevlileri" davası

FETÖ'nün Tekirdağ'daki "iş adamı ve kamu görevlileri" davası - FETÖ/PDY'nin "iş adamı ve kamu görevlileri yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında, örgüt adına faaliyette bulunup, finansal destek sağladıkları iddia edilen 78 sanığın yargılanmasına devam ediliyorTEKİRDAĞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "iş adamı ve kamu görevlileri yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde örgüt adına faaliyette bulunup, finansal destek sağladıkları iddia edilen 78 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

16.08.2017 - 10:00

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda oluşturulan salonda 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada, 34'ü tutuklu 78 sanık hakim karşısına çıktı. Duruşmada, sanıkların avukatları da hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından sanıklar hakkında hazırlanan iddianame okundu.

İddianamenin okunmasından sonra tutuklu sanıkların savunmalarına geçildi. Mahkeme şu ana kadar 10 tutuklu sanığı dinledi. Sanıklar isnat edilen suçlamaları reddetti. Duruşma, diğer sanıkların savunmalarının dinlenilmesiyle devam ediyor.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin "iş adamı ve kamu görevlileri yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 34'ü tutuklu 78 sanığın "terör örgütüne üye olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.