29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

FETÖ'nün Tekirdağ'daki "kripto" yapılanmasına yönelik operasyon

FETÖ'nün Tekirdağ'daki "kripto" yapılanmasına yönelik operasyon - Tekirdağ'da FETÖ/PDY'nin TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmanın üçüncü dalgasında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 24 şüpheliden 6'sı tutuklandı - Operasyonun üçüncü dalgasıyla tutuklu sayısı 110 oldu TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) "kripto" yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmanın üçüncü dalgasında, gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 24 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

25.07.2017 - 18:06

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince yakalanan 33 kişiden, işlemleri tamamlanan 24 şüpheli daha adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken 18 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Daha önce adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 2'si tutuklanmış, 6'sı adli kontrol şartıyla olmak üzere 7 kişi serbest bırakılmıştı.

Bu arada adli kontrol şartıyla serbest bırakılanların, etkin pişmanlık yasası hükümlerinden faydalandığı öğrenildi.

- Süreç

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında subay ve astsubaylar ile bir sivil memurun da aralarında bulunduğu 37 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Yakalama kararı çıkarılan şüphelilerden 33'ü, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince gözaltına alınmıştı. Firari 4 zanlıyı arama ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Soruşturmanın birinci, ikinci ve üçüncü dalgasıyla tutuklu sayısı 110 oldu.