29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Filistinli 100 çift İstanbul'da dünyaevine girdi

Filistinli 100 çift İstanbul'da dünyaevine girdi - Sultanbeyli Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen toplu nikah töreninde, Başbakan Binali Yıldırım'ın kızı Büşra Yıldırım Köylübay da bir çifte şahitlik etti İSTANBUL (AA) - Sultanbeyli Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen toplu nikah töreninde 100 Filistinli çift dünyaevine girdi.

17.02.2018 - 20:12

Sultanbeyli Belediyesi, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Mehir Aile Derneği ve Yurtdışındaki Filistin Alimler Birliği iş birliğinde düzenlenen programda, Filistinli çiftlerin nikah ve düğün töreni, Sultanbeyli Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, Ender Doğan'ın Arapça ve Türkçe müzik dinletisi sunuldu.

Programda, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sara Cansu Halife ile Muhammed Saad Mjawan çiftin nikahını kıyarken, çiftin şahitliğini ise Başbakan Binali Yıldırım'ın kızı Büşra Yıldırım Köylübay yaptı.

Keskin, törende yaptığı konuşmada, törene katılımlarından dolayı Büşra Yıldırım Köylübay'a teşekkür etti.

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Mehir Aile Derneği ve Yurtdışındaki Filistin Alimler Birliği ve Sultanbeyli Belediyesi iş birliğiyle böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Keskin, şunları kaydetti:

"Mehir Vakfı artık dünyanın her tarafına açılmış çok önemli kuruluşlarından biridir. Allah yardımcıları olsun. Bize bu teklif edildiğinde, Filistin ve Kudüs deyince biz duruyoruz tabii ki. Kırmızı çizgimiz Kudüs. Bu anlamda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımız, Bakanlarımız, milletvekillerimiz, milletimiz, vakıflarımız, STK'larımız hep birlikte dünyaya haykırıyoruz. Diyoruz ki, 'Kurduğunuz tüm planları bozacak bir millet, bir ülke ve bir lider var. O yüzden Filistinliler, Kudüs üzerine kurduğunuz tüm tuzakları, Allah'ın izniyle biz bozacağız. Sadece Filistin değil, dünyanın neresinde mazlumlar varsa, biz o mazlumların yanındayız."

Sultanbeyli'de 2014 yılında kurdukları merkezde bu insanlara ensar olmaya çalıştıklarını anlatan Keskin, "Sadece Filistinlilere değil, Doğu Türkistan'dan gelen kardeşlerimize, Afganistan'dan, Afrika'dan, dünyanın neresi olursa olsun her taraftan gelen, mazlumların umudu olan bir ülkede yaşıyoruz. Afrin'de ve dünyanın her tarafında bu vatan, millet ve ümmet için canını feda eden şühedamızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Allah'ın izniyle kurulan tüm tuzakları inşallah bozacağız." diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan da çok anlamlı bir organizasyona şahitlik etmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu anlamlı organizasyona katkıda bulunan herkesi ve Sultanbeyli Belediye Başkanı'nı tebrik ediyorum. Bugün burada evliliğe adım atan kardeşlerime Rabbim bahtiyar eylesin. Bu etkinliğin bize verdiği en anlamlı mesaj, burada sadece 100 çiftimizin evlenmesi değil, bu en önemli düstur ama bize anlattığı mesajlar da var. Kudüs bizim kubbemiz, yüzümüzü döndüğümüz ilk mekan. Efendimizin Miraç'a yükseldiği topraklar. Kutsal bir şehir...O yüzden ecdadımız 401 yıl buralarda adaletle hükmetmiş. Bütün İslam ümmetlerin liderleri 1400 yıldan bu yana adaletle yönetilmiş. Ama bugün kan ağlıyor. Kıblemiz işgal altında. O yüzden Kudüs mazlum, zulüm altında. Kudüs'ün bekçilerine hizmet etmek, oraya kandil yağlarını göndermektir. O yüzden Kudüs'ün bekçilerine hizmet eden ve kandil yağları gönderen insanlardır, mübarektir. O yüzden bu organizasyon çok anlamlıdır."

Nikahı kıyılan çifte Köylübay'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan, Mehmet Ali Pulcu, Mihrimah Belma Satır, Yurtdışındaki Filistin Alimler Birliği Başkanı Navaf Tekruri, Mehir Aile Derneği Başkanı Aygül Erdem, Sultanbeyli Kaymakam Metin Kubilay şahitlik yaptı.

Çiftin evlilik cüzdanlarını Büşra Yıldırım Köylübay verirken, Köylübay'a Yurtdışındaki Filistin Alimler Birliği Başkanı Navaf Tekruri tarafından plaket takdim edildi.

Töreninde sonunda 3 çifte Umre turu hediye edildi.