17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

"Filmlerimde Filistin'i evrensel şekilde anlatmaya çalışıyorum"

"Filmlerimde Filistin'i evrensel şekilde anlatmaya çalışıyorum" - Filistinli Yönetmen Saleh: - "Filistin'i konu alan filmler Filistin'i anlatmak için yeterli değil.

14.12.2017 - 19:00
Biz ne kadar çok film çekersek bu problem insanlara o kadar çok ulaşır. Ben filmlerimde Filistin'i evrensel şekilde anlatmaya çalışıyorum" - "Kendi halkımda ne gördüm ise acılarını tüm dünyaya göstermek istedim. Yaşadığım ve yaşanılan tüm acılara sessiz kalmamak benim en büyük silahım oldu."

KARABÜK (AA) - Filistinli Yönetmen Nawras Abu Saleh, "Filistin'i konu alan filmler Filistin'i anlatmak için yeterli değil. Biz ne kadar çok film çekersek bu problem insanlara o kadar çok ulaşır." dedi.

Saleh, "Büyük Gelen Palto" adlı filmin gösterimi ve söyleşi etkinliği için Karabük Üniversitesi'ne geldi.

Filistin'i konu alan filmlerin Filistin’i anlatmak için yeterli olmadığını dile getiren Saleh, "Biz ne kadar çok film çekersek bu problem insanlara o kadar çok ulaşır. Ben filmlerimde Filistin'i evrensel şekilde anlatmaya çalışıyorum." diye konuştu.

Nawras Abu Saleh, Filistin'de onlarca hikayenin olduğunu ve sanatın onları yansıtması gerektiğini belirterek, "Filmlerin ve şarkıların onları anlatması gerekiyor. Kendi halkımda ne gördüm ise acılarını tüm dünyaya göstermek istedim. Yaşadığım ve yaşanılan tüm acılara sessiz kalmamak benim en büyük silahım oldu. Gazze Savaşı 2008'de yaşandı ve ateşkes olduktan sonra bir şeyler düşünmeye başladım. Bunun ile alakalı film yapmak istedim ve ilk filmimin adını 'Ateşkes' koydum. Bu film beni Fransa'ya götürdü." ifadelerini kullandı.

Orta Doğu ülkelerinin birbirinden bağımsız hareket ettiğine değinen Saleh, şunları söyledi:

"Trump başkent konusunda imzayı attı ve çoğu İslam ülkesi birlikte hareket etme bilincine yöneldi. Amerika bizim dostumuz olmadı, olmayacaktır da. Amerika, İsrail ile birlikte hareket ediyor ve biz bunu kabul etmiyoruz. İslam alemi yavaş yavaş bir uyanışın içine girdi ve inşallah tümüyle bir uyanış umut ediyoruz."