28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Final maçı öncesi sahada kitap okudular

Final maçı öncesi sahada kitap okudular - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen voleybol turnuvasının final maçı öncesi sahaya çıkan sporcular ile karşılaşmayı izleyenler kitap okuduBALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen voleybol turnuvasının final maçı öncesinde sahaya çıkan sporcular ile karşılaşmayı izleyenler kitap okudu.

24.02.2017 - 11:49

Balıkesir Valiliği öncülüğünde Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İnceleme (BENGİ) çalışması kapsamında, Ayvalık Kaymakamlığı, belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitap okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla "Kitaptan Kanatlar" adlı proje hazırlandı.

Projeye dahil olan Ayvalık Muhtarlar Derneğinin Ayvalık Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlediği voleybol turnuvasında, Barbarosspor ile Kayaspor'un final maçı öncesinde sporcular ile karşılaşmayı izleyenler 5 dakika kitap okudu. Kitap okuma sırasında salonda çoşkulu tezahüratın yerini sessizlik aldı.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların kitap okuma alışkanlığını kazanması ve bunun yerleşmesi adına kitap okumanın yeri, zamanı ve yaşının olmadığını göstermek adına final maçı öncesinde güzel bir etkinlik yaptıklarını kaydetti.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise Ayvalık Muhtarlar Derneğinin "Kitaptan Kanatlar" projesine destek vererek, kitap okuma etkinliğini sahaya taşımasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ayvalık Muhtarlar Derneği Başkanı ve 150 Evler Mahallesi Muhtarı Yener Koşvar da projeyi final maçı heyecanı öncesinde dağıtılan kitaplarla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı .