16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Fındık üreticilerine sigorta çağrısı

Fındık üreticilerine sigorta çağrısı - Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan: - "Fındıkta mart ve nisan aylarında büyük risk yaşanıyor, üreticiler ürününü şansa bırakmadan tarım sigortası yaptırmalı"GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta mart ve nisan aylarında büyük risk yaşandığını ifade ederek, üreticilere ürünlerini şansa bırakmadan tarım sigortası yaptırması çağrısında bulundu.

23.02.2017 - 14:34

Karan, yazılı açıklamasında, fındıkta devlet destekli tarım sigortası için son başvuru tarihinin 5 Mart olduğunu anımsattı.

Üreticilerin zirai don, dolu ve fırtına gibi doğal afetlere karşı ürünlerini sigortalatmalarının önemine işaret eden Karan, "Fındıkta devlet destekli tarım sigortası poliçe başvuru süresi devam ediyor. Sigorta bedelinin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanıyor. Fındıkta mart ve nisan aylarında büyük risk yaşanıyor, üreticiler ürününü şansa bırakmadan tarım sigortası yaptırmalı." ifadelerini kullandı.

Karan, fındıkta don teminat priminin 3’te 2’sinin devlet tarafından karşılandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıllarda özellikle zirai don afeti başta olmak üzere dolu ve fırtına fındıkta büyük hasarlara neden oldu. Devlet destekli tarım sigortası yaptıran üreticilerimiz hasarların karşılığını alırken, sigorta yaptırmayan üreticilerimiz büyük mağduriyet yaşadılar. Olası bir doğal afete karşı üreticilerimizin ürünlerini güvence altına almaları kendi menfaatlerine olacaktır. Şu anda bahçelerimizde fındığın ilk nişanesi olan karanfiller açmış durumda."

Karan, sigorta yaptıracak üreticilerin son günü beklememesi gerektiğini belirterek, teminat süresinin poliçe başvuru tarihinden 7 gün sonra yürürlüğe girdiğini belirtti.