29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Fırat Kalkanı bölgesinde polislerin mezuniyet heyecanı

Fırat Kalkanı bölgesinde polislerin mezuniyet heyecanı - Türkiye'nin desteğiyle eğitilen, aralarında kadınların da bulunduğu yerel 128 polis adayı için Halep'in Çobanbey bölgesinde mezuniyet töreni düzenlendi - Kilis Vali Yardımcısı ve Çobanbey İnsani Yardım Koordinatörü Aslan: - "İlk eğitimlerde 460 Suriye vatandaşına temel polislik eğitimi verildi.

15.12.2017 - 13:43
Bugün de 128 Suriye vatandaşı temel eğitimlerinin ardından bölgenin asayişini sağlamak için görev alacak"

HALEP/KİLİS (AA) - Suriye Polis Kuvvetleri ve Ulusal Güvenlik Komutanlığına bağlı olarak eğitimlerini tamamlayan 128 polis adayı için Halep'in Çobanbey ilçesinde ant içme töreni düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı personeli tarafından protokol, asayişi sağlama, yakın takip, silah eğitimi, sıcak çatışma ve terörle mücadele gibi konularda eğitimlerden geçirilen, aralarında kadınların da bulunduğu Suriyeli polisler, Fırat Kalkanı bölgesinde güvenin ve huzurun sağlanmasına büyük katkı sunacak.

Yaklaşık bir aylık eğitimlerini tamamlayan polisler, özellikle terörle mücadelede görev alacak. 6 bin kişilik emniyet teşkilatına dahil olan 124'ü erkek 4'ü kadın için Çobanbey'deki AFAD Lojistik Merkezi'nde tören düzenlendi. Burada kurulan platformda Özgür Suriye Ordusuna ait bayrak ve Kur'an-ı Kerim üzerine ellerini koyarak ant içen polis adayları, mezuniyet coşkusu yaşadı. Dönem birincilerine çeşitli hediyelerin verildiği etkinlik tören geçişinin ardından Suriyeli polis birliklerinin gösterileriyle sona erdi.

Kilis Vali Yardımcısı ve Çobanbey İnsani Yardım Koordinatörü Selçuk Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgedeki iç karışıklıkların Türkiye'ye olan etkisi, DEAŞ, PKK/PYD gibi terör örgütlerinin bölgedeki varlıklarının katlanılamaz hale gelmesinin Türkiye'yi böyle bir adıma zorladığını belirtti.

Aslan, bölgede gerekli güvenliğin sağlanmasının ardından Türkiye'nin insani yardımlar konusunda da ciddi adımlar attığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"İnsanların günlük yaşantılarını düzenli olarak yaşayabilmesi ve bölgede kamu otoritesinin oluşturulabilmesi amacıyla bazı ihtiyaçlar söz konusuydu, Türkiye bu konuda da danışmanlık hizmetleri vermekte. Çobanbey bölgesinde insanların günlük yaşantısının olağana dönebilmesi için olmazsa olmaz olan emniyet ve asayişin sağlanması kapsamında polis teşkilatının oluşturulması önemli bir konuydu. İlk eğitimlerde 460 Suriye vatandaşına temel polislik eğitimi verildi. Bugün de 128 Suriye vatandaşı temel eğitimlerinin ardından bölgenin asayişini sağlamak için görev alacak. Hepsine başarılar diliyoruz."

Polis adaylarından Sabrin Bicu ise bir kadın olarak daha önce yaşadığı bölgede emniyeti sağlayacak birimde yer almanın onurunu yaşadığını söyledi.

Törene 4 yaşındaki kızı Menar ile gelen polis memuru Hatice Laas da arkadaşlarına destek olabilmek için etkinlik boyunca yanlarında olmak istediğini aktardı.