25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Foça'daki gemi yangını

Foça'daki gemi yangını - İzmir'in Foça ilçesinde bir gemide çıkan yangında dumandan zehirlenerek şehit olan er Karaca, memleketi Burdur'da toprağa verildi BURDUR (AA) - İzmir'in Foça ilçesinde gemide çıkan yangında dumandan etkilenen ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan er Hüseyin Karaca, Burdur'da toprağa verildi.

21.02.2017 - 15:01

Şehit Hüseyin Karaca'nın (20) cenazesi Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakla Isparta Süleyman Demirel Havalimanına getirildi. Burada, annesi Şerife ile babası Osman Karaca, Foça Garnizon ve Amfibi Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve askeri erkan tarafından karşılanan şehidin cenazesi, askerlerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu.

Karşılama sırasında şehidin annesi Şerife Karaca, gözyaşlarına hakim olamazken, baba Osman Karaca başsağlığı dileklerini kabul etti.

Buradaki törenin ardından merkeze bağlı Büğdüz köyüne getirilen şehit için köy camisinde, öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehit Karaca'nın öz geçmişi okundu. Kılınan namazın ardından şehidin cenazesi, köy mezarlığına defnedildi.

TCG Ertuğrul Komutanlığındaki görevine geçen yılın eylül ayında katılan Hüseyin Karaca, 18 Şubat'ta bir gemide çıkan yangında dumandan etkilenmişti. Karaca, hastanede yapılan müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.