28 Mart 2024 Perşembe / 19 Ramazan 1445

Fransa'dan Hakkari'ye gelin geldi

Fransa'dan Hakkari'ye gelin geldi - Fransız Angelique Posseme ile İstanbul'da tanışan Yüksekovalı Mehmet Ataş, ilçede iki gün iki gece süren düğünle evlendi - Düğünde Fransız gelin ve yakınları yöresel kıyafetler giyerek halay çekti HAKKARİ (AA) - Fransız Angelique Posseme ile Hakkari Yüksekovalı Mehmet Ataş, yöresel geleneklere göre düzenlenen düğünle dünya evine girdi.

6.08.2018 - 12:05

Tatil için Fransa'dan İstanbul'a giden Posseme ile burada üniversite öğrencisiyken tanışan Ataş, 3 yıllık arkadaşlıklarını düğünle taçlandırdı.

İpek Yolu Caddesi'ndeki bir binanın yanında bulunan alanda yapılan, iki gün gün iki gece süren ve yörenin örf ile adetlerine göre gerçekleştirilen düğünde, Fransa'dan gelen gelinin ailesi ve yakınları da yöresel kıyafetler giyerek halay çekti.

Gelinin ailesi ve yakınları zaman zaman Fransızca şarkılar eşliğinde oynadı.

Damat Ataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da özel bir üniversitenin iletişim fakültesinde okurken ortak bir arkadaşı aracılığıyla Posseme ile tanıştığını söyledi.

Eşinin İstanbul'a tatil için geldiğini anlatan Ataş, şunları belirtti:

"Orada birbirimizi gördük. Daha sonra kendisi birkaç kez Türkiye'ye gelerek bizi ziyaret etti. Sonra ben gittim onları ziyarete. Yaklaşık 3 yıl böyle bir arkadaşlığımız oldu. Daha sonra bu süreci mutlu sonla taçlandırdık. Okul için Fransa'ya yerleştim. Düğünü Fransa'da yapacaktım ama gelinin ailesinin bizim kültürümüzü tanımasını istedim. Onlar da bizim toplumu tanıyorlar."

Yöresel kıyafetleri gelinin yakınlarına tanıttığını belirten Ataş, "Onlar da mutlular, çok şaşırdılar. Halay onlara yabancı değil. Halayları bizimkine benzer. Eşimin akrabaları Fransa'nın Breton bölgesinde yaşıyor. Kültürleri bizim kültürümüze çok benziyor. Aile bağları, yemek ve müzik kültürü çok benziyor. O yüzden adapte olmaları zor olmadı." diye konuştu.

Posseme de farklı dil, din ve kültürlere sahip olmalarına rağmen değerlerinin ortak olduğunu belirterek, sevginin her şeyden güçlü olduğunu dile getirdi.

Posseme'nin ailesi de gördükleri ilgi karşısında şaşırdıklarını ve güzel bir düğüne şahit olduklarını ifade etti.