29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

GAP zeytini Dubai'de görücüye çıktı

GAP zeytini Dubai'de görücüye çıktı - HRÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.

23.02.2017 - 14:02
Doç. Dr. Sakar: - "Zeytin ve zeytinyağının tanıtım elçisi olarak, dünya pazarlarındaki tanıtımımızı güçlendirmek için Dubai'de yerimizi aldık, fuarda ihracatta ülkemizin pazar payını artırabilecek bir noktaya gelmek için gerekli tanıtım ve sunumlarımızı gerçekleştirdik"

ŞANLIURFA (AA) - Türkiye'nin önemli tarım üretim merkezlerinden Şanlıurfa'da üretilen zeytin ve zeytinyağı, Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda tanıtıldı.

Harran Üniversitesinden (HRÜ) yapılan açıklamaya göre, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebru Sakar, HRÜ ve GAP Bölge Kalkınma İdaresinin (BKİ) zeytinciliğin yaygılaşması için ortak yürüttüğü proje kapsamında Dubai'de yeni ürün ve üretimlerin sergilendiği uluslararası konferansa katıldı.

Burada Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki zeytin çeşitleri ile ilgili sunum yapan Sakar, sektörün uluslararası alanda potansiyelini daha iyi anlatmak için etkinliğin önemini vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Sakar, Dubai'nin dünya pazarları açısından oldukça önemli bir konuma sahip olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Zeytin ve zeytinyağının tanıtım elçisi olarak, dünya pazarlarındaki tanıtımımızı güçlendirmek için Dubai'de yerimizi aldık. Dubai özellikle Ortadoğu ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere tüm dünya pazarları açısından oldukça önemli bir konuma sahiptir. Fuarda, ihracatta ülkemizin pazar payını artırabilecek bir noktaya gelmek için gerekli tanıtım ve sunumlarımızı gerçekleştirdik. Konferans sonunda Harran Üniversitesi Ebrulim zeytinyağı, zeytin ve sabunlarından ziyaretçilere hediye ettik. Ayrıca dünyanın en büyük organik fuarı olan Almanya'da geçtiğimiz hafta Harran Üniversitesi zeytin, zeytinyağı ve sabunlarını yine GAP-BKİ tarafından desteklenen bir organizasyonla sergiledik. Almanya ve çevre ülkelerden bayiler, sektör profesyonelleri standı ziyaret etti ve ürünlerimizi tanıma imkanı buldu."