29 Mart 2024 Cuma / 20 Ramazan 1445

Gastronomi kentinin aşçıları "çekirdekten" yetişiyor

Gastronomi kentinin aşçıları "çekirdekten" yetişiyor - Gaziantep Büyükşehir Belediyesince kentin yemek kültürünü gelecek nesillere aktarabilmek için kurulan Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi "küçük şeflere" de eğitim veriyor - Üçer aylık dönemler halinde aşçılık eğitimi verilen merkezde, 6-14 yaş grubu çocuklar da yaz boyunca düzenlenecek birer aylık eğitimlerle Gaziantep mutfağını tanıyacak - MUSEM Şefi Ahmet Uygun: - "Kuruluş amacımız, Antep mutfağının gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması.

11.07.2018 - 11:11
Bunun için de en güzeli küçüklükten itibaren öğretmek. Hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar" - Kursiyer Melek Mıhcıoğlu: - "İçli köfte, un helvası, irmik helvası yaptım. En çok un helvasını sevdim. Yemek yapmak zor değilmiş"

GAZİANTEP (AA) - FERİDE PELİN İNAL - Gaziantep Büyükşehir Belediyesince kentin yemek kültürünü gelecek nesillere aktarabilmek için kurulan Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM) "küçük şeflere" de eğitim veriyor.

Üçer aylık dönemler halinde aşçılık eğitimi verilen merkezde, 6-14 yaş grubu çocuklar da yaz boyunca Gaziantep mutfağını tanıyacak.

Bir ay sürecek kursa başlayan çocuklar, hem yöresel yemekleri öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

MUSEM şefi Ahmet Uygun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezde 5 yıldır Gaziantep mutfağıyla ilgili eğitimler verdiklerini söyledi.

Yaz ve sömestr tatillerini çocuklara ayırdıklarını vurgulayan Uygun, "Biz iki yıldır bu uygulamayı yapıyoruz. Çok fazla talep var. Yetişmekte zorlanıyoruz." dedi.

Çocuklar için hem eğlenecekleri hem öğrenecekleri programlar hazırladıklarını dile getiren Uygun, şunları kaydetti:

"Bu yaz da 6-14 yaş arası çocuklara bir aylık eğitim vereceğiz. Haftada iki gün geliyorlar. Börek çeşitlerinden köftelere kadar onların daha kolay yapacağı şeyler öğretiyoruz. Kuruluş amacımız, Antep mutfağının gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması. Bunun için de en güzeli küçüklükten itibaren öğretmek. Hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar. Çok güzel vakit geçiriyorlar. Şu anda 40 öğrencimiz var. Bu sayımız artarak devam ediyor."

- "Yemek yapmak zor değilmiş"

Eğitime katılan 6 yaşındaki Melek Mıhcıoğlu da bundan sonra annesine temizlik ve yemek işlerinde yardım edeceğini söyledi.

Merkeze kurstan sonra da gelmek istediğini dile getiren Mıhcıoğlu, "Dolangel tatlısı yaptık. Yufkayla yapılıyor. İçine krema, fıstık koyup doladıktan sonra yağ sürüyoruz. Yemek kursuna arkadaşlarımı da çağırmak istiyorum." dedi.

Emir Yıldırım da 6 yaşında olduğunu ifade ederek, "Omaç (ekmek köftesi) ve dolangel yapmayı öğrendim. Yemek yapmak eğlenceli. En çok omaç köftesini sevdim. Yoğurması zor ama eğlenceli. Yemek yapmak çok zormuş. Bundan sonra anneme yardım edeceğim." şeklinde konuştu.

10 yaşındaki Elif Çakır ise Gaziantep mutfağına özgü lezzetlerden köfte ve helva yapmayı öğrendiğini anlattı.

En çok omaç yapmayı sevdiğini ifade eden Çakır, yemek yapmanın zor olmadığını, arkadaşlarını da kursa davet ettiğini sözlerine ekledi.